Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl scoate din joc pe Traian Băsescu

Ziuanews.ro
basescu-dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea dă puțin înapoi pe subiectul moțiunii de cenzură și susține că ar putea renunța, dacă Dacian Cioloș își va recunoaște public greșeala. Dacă asta nu se va întâmpla, PSD are deja planul pentru obținerea majorității și va negocia direct cu parlamentarii UNPR, evitând însă să discute cu Traian Băsescu, liderul partidului rezultat din fuziunea PMP-UNPR.

Citește și: PERCHEZIȚII: 'Traficanții de arme' din reportajul Sky News, săltați de DIICOT

”Şansele sunt foarte mici. Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă premierul ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi că oamenii pot greşi şi ar recunoaşte că a fost o greşeală de la Ministerul de Finanţe, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie. Mâine vom vedea care sunt şansele reale de a trece această mpoţiune în Parlament,. N-am o chestiune persoanlă cu domnul Cioloş. Am vorbit la telefon după ce am dat acel comunicat”, a declarat Liviu Dragnea, la Adevărul Live. 

Întrebat cum va obține majoritatea în cazul unei moțiuni, Dragnea a spus că nu va face niciodată alianță cu Traian Băsescu, nici măcar de conjunctură, însă se negociază direct cu parlamentarii UNPR.

”Noi am avut o discuție cu mulți parlamentari de la UNPR. Sunt mulți nemulțumiți că au fost trimiși în brațele lui Traian Băsescu.

În ultima perioadă, colegi de-ai mei mi-au spus că au fost contactați de foarte mulți parlamentari UNPR.

N-am nevoie să vorbesc cu Traian Băsescu, cu conducerea UNPR, pentru că sunt foarte mulți parlamentari UNPR cărora le este foarte greu să contrazică tot ceea ce au susținut în ultimii ani de zile”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD anunță și obiectivul partidului pentru alegerile parlamentare. Dragnea a spus că obiectivul este ca PSD+ALDE să facă peste 50% și să nu mai depindă de nicio altă formațiune politică.

”Eu abordez cu foarte puțină patimă și cu foarte mult calm situația de după parlamentare. Noi sperăm că încrederea pe care ne-o vor acorda românii, nouă și celor de la ALDE, să fie de peste 50%. Nu poți să faci o guvernare cu niște oameni cu care nu ești compatibil. Noi nu vrem să facem o alianță pestriță”, a mai precizat liderul PSD.

De asemenea, Liviu Dragnea susține că premierul Dacian Cioloș îl torpilează pe Vasile Dâncu pentru că la rectificarea bugetară nu i-a dat fonduri suplimentare pentru Programul Naționale de Dezvoltare Locală. ”Am văzut că domnul Dâncu este din ce în ce mai izolat de către premierul Dacian Cioloș. Avem în acest Guvern un singur proiect care funcționează și la ăla îi tai fondurile, doar pentru că acolo este Vasile Dâncu și nu este de la PNL”, a spus Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.