Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, întâlnire cu un oficial al comunității de informații din SUA. Subiectele abordate

Facebook / Liviu Dragnea
Dragnea Nunes SUA

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, s-a întâlnit miercuri cu președintele Comisiei permanente speciale pentru intelligence din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Devin Nunes, prilej cu care l-a asigurat pe acesta că România va fi în continuare la fel de implicată în lupta împotriva terorismului.

„Am avut ieri o discuție aplicată cu domnul Devin Nunes, președintele Comisiei permanente speciale pentru intelligence din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii.

SCENARIUL lui CTP: 'Obiectivul PSD este un soi de Romexit'

Subiectele abordate au vizat combaterea terorismului și a amenințărilor comune care vizează statele noastre, în contextul mesajelor foarte ferme transmise pe acest subiect de către președintele ales Donald Trump. 
L-am asigurat că #România va fi în continuare la fel de implicată, iar dânsul și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a decurs colaborarea dintre SUA și țara noastră în această privință.”, scrie Liviu Dragnea pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întâlnire şi cu preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor, Ed Royce, prilej cu care l-a asigurat pe acesta că România va fi în continuare un pilon de încredere al relaţiilor transatlantice. 

Tot miercuri, Liviu Dragnea s-a întâlnit şi cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate naţională în noua administraţie Trump, cu care a avut "o discuţie informală foarte bună". Cu această ocazie, Dragnea a dat asigurări că actualul Guvern de la Bucureşti va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare.

Cine este Devin Gerald Nunes

Devin Gerald Nunes este membru al Camerei Reprezentanților din anul 2003, fiind în prezent președintele Comisiei permanente speciale de informații (United States House Permanent Select Committee on Intelligence), funcție pe care o ocupă din 2015, după ce a activat timp de patru ani ca membru al acestei comisii . Din această poziție, Nunes este cel care coordonează numirile tuturor șefilor structurilor de intelligence din Statele Unite ale Americii.

Este de asemenea membru al Comisiei de buget (Ways and Means Committee), unde a activat anterior și ca președinte al Subcomisiei pentru comerț.

Devin Nunes a fost unul dintre cei mai tineri consilieri locali din Statul California, poziție pe care a deținut-o încă de la vârsta de 23 de ani. În această funcție a fost responsabil cu stabilirea politicilor locale, cu realizarea bugetului anual și cu aprobarea cheltuielilor și contractelor.

În 2001, a fost numit de către președintele George W. Bush în funcția de director pentru dezvoltare rurală pentru statul California, în cadrul Departamentului de Agricultură al Statelor Unite. A renunțat la această funcție în 2012 când a decis să candideze pentru un mandat în Camera Reprezentanților.

Face parte din Comitetul Executiv al echipei de tranziție pentru președintele ales Donald Trump. Se ocupă de aspectele din domeniul apărării și securității internaționale și de activitatea de intelligence, cu precădere în regiunea Europei Centrale și de Est și Rusia, de prevenirea atacurilor cibernetice etc.

Devin Nunes a vizitat România în 2016, cu prilejul unor întâlniri cu președintele României și cu reprezentanții din conducerea SRI și SIE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.