Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, întrebare-cheie pentru Laura Codruța Kovesi: 'De la câte ore nu se ridică semne de întrebare?'

Inquam Photos / George Calin
Inquam Kovesi Dragnea Kovesi

DNA a scris, în comunicatul prin care a pus-o sub urmărire penală pe Sevil Shhaideh și s-a cerut ridicarea imunității Rovanei Plumb din partea Camerei Deputaților, că în dosarul Belina, trecerea terenului în cauză a fost făcută cu o rapiditate foarte mare. Totul ar fi durat 17 ore, acuză oamenii șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție, a inițiat și promovat H.G. 858/2013 (proces care a durat numai 17 ore), cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative.”, se arată în comunicatul DNA.

Citește și: Dezvăluire incredibilă! Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut bani colegilor ca să plece la mare

Liviu Dragnea a reacționat și le-a adresat o întrebare procurorilor DNA.

”Au fost argumente aduse, e foarte asemănătoare cu dosarul OUG 13, se pune problema oportunității. Dacă o HG a fost dată în urma unei șpăgi, mite, să fie pedepsite, altfel, nu e normal, destabilizează Guvernul. Trebuie analiză. Care e numărul de ore de la care nu se ridică semne de întrebare la o HG, când se avizează o HG? Asta nu e ceva serios! Acest teren nu a ajuns la firma fiului meu.

Am urmărit cu atenţie interviul (n.r. cu Laura Codruța Kovesi). Am înţeles că a apărut în presă (despre lacul Belina - n.r.). Dacă pentru orice aşa- zisă anchetă în presă încep acţiuni care pot destabiliza un guvern, nu este în regulă.

Citește și: Lovitură dură încasată de un fost ministru! A fost condamnat la ÎNCHISOARE

Mă interesează foarte puţin dacă Laura Codruţa Kovesi rămâne şefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleaşi, n-am făcut nimic. Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediţi prin înregistrări, prin declaraţii, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au şantajat, că au presat pentru a obţine nişte denunţuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. (...) Situaţia este mult mai profundă. Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni şi ameninţări, am văzut judecători la asociaţii de magistraţi care cer să se întâmple nişte lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu ştiu ce va spune Inspecţia Judiciară, nu ştiu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiţie. (...) E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. Nu am un război personal cu Laura Codruţa Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte.”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: ATENȚIE! Ce salariu și pensie BABANE încasează cel mai bătrân sfătuitor al președintelui Iohannis .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.