Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea le dă mesaj judecătorilor CCR: 'Vedem ce spune şi Curtea Constituţională'

liviu dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat luni că nu este 'foarte limpede' dacă se poate organiza referendum pe o posibilă lege a amnistiei sau graţierii pentru că, deocamdată, există 'doar nişte intenţii' şi a arătat că aşteaptă decizia CCR în acest sens.

"Până să intru în emisiune nu primisem nimic la Parlament, o să primim probabil. Nu este foarte limpede dacă poate organiza (n.r. preşedintele) referendum pe o posibilă lege a amnistiei sau graţierii, deocamdată vorbim de nişte intenţii, asta a inflamat. A fost un scenariu de care noi am ştiut, ca să aducă în discuţie nişte proiecte care nu erau pe ordinea de zi, care nu urmau să se întâmple în ziua respectivă sau în zilele respective. A creat această emoţie ca să poată să se încheie cu acest miting şi să poată să discute despre referendum şi, eventual, să continue cu aceste încălcări de Constituţie şi de lege, să ajungem noi în situaţia să îl suspendăm. Ceea ce noi nu vrem să facem", a afirmat Dragnea la România TV.

Citește și: Decizia luată de un judecător în cazul lui Johnny Depp și Amber Heard / VIDEO

Potrivit acestuia, există o decizie a CCR cu privire la domeniile în care se poate organiza referendum.

"Este o decizie a Curţii Constituţionale care spune că poate decide şi în alte domenii. În acelaşi timp, există articolul 74 din Constituţie care, la alineatul 2, spune un lucru foarte important - este şi dreptul pentru un număr de cetăţeni să aibă iniţiativă legislativă. În schimb, cetăţenii nu pot avea iniţiativă legislativă pentru politica fiscală, pentru politica externă, pentru legea amnistiei sau graţierii. Deci, dacă cetăţenii n-au dreptul la această iniţiativă legislativă scrisă în Constituţie, să iniţieze o lege a graţierii, nu ştiu dacă se poate organiza un referendum în care cetăţenii să spună 'da' sau 'nu' pentru legea graţierii, pentru că este în contradicţie cu articolul 74. Când o să vedem solicitarea, o să analizăm, o să dăm un punct de vedere care e consultativ de la Parlament, vedem ce spune şi Curtea Constituţională", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.