Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea nu glumește: Amenințarea directă pentru Dacian Cioloș

dragnea ciolos

PSD pune piciorul în prag și lansează un avertisment extrem! Social-democrații se tem că Guvernul ar putea schimba modul în care vor decurge alegerile locale și spun că sunt gata să recurgă la soluții extreme, nemaiîntâlnite în politica românească. Liviu Dragnea e gata să le ceară colegilor să nu se prezinte la scrutinul din iunie, dacă Dacian Cioloș le face pe plac celor de la PNL și decide ca alegerile să aibă două tururi de scrutin, nu unul ca acum.

Citește și: Liviu Dragnea îi dă lovitura finală lui Gabriel Oprea: Anunțul făcut de liderul PSD

Dragnea avertizează că s-ar crea un precedent, iar la toamnă și alegerile parlamentare ar putea suferi modificări, în funcție de presiunile liberale. Dacian Cioloș și Klaus Iohannis au anunțat că sunt pentru alegeri locale în două tururi, deși președintele a promulgat legea votată și de PNL pentru alegeri într-o singură manșă.

Citește și: Liviu Dragnea s-a sucit: Îl laudă pe Ponta şi face marele anunţ

”Despre alegerile locale in două  tururi vreau sa va spun, e un subiect din tara, dar este important. Poziția noastra este foarte clara si am transmis-o si premierului: nu exista argument democratic pentru ca legea electorala sa se schimbe cu 3-4 luni inainte de alegerile locale. A fost o comisie de cod electoral in care s-au stabilit modificarile pentru cele două legi, in unanimitate, deci prin consens, am stabilit demult in Romania o regula sub patronajul CCR ca, cu un an inainte de alegeri, sa nu se mai modifice legea respectiva, ori aceasta lege trebuie respectata.

Citește și: A prezentat știrile la PRO TV cu sânii la vedere: Gafă sau intenție? / FOTO

Un asemenea precedent periculos care ar putea fi obtinut prin forta si printr o fortare a Constitutiei si a democratiei, poate genera un precendent ca la toamna liberalii sa vrea sa modifice cu o luna inainte si legea alegerilor parlamentare.

PSD ia serios in calcul, daca Guvernul nu va tine cont de poziția noastra si daca nu va tine cont de faptul ca e ceva nedemocratic,  sa boicoteze alegerile locale din acest an. Vrem sa tragem acest semnal de alarma foarte puternic pentru ca nu mai trebuie ca in Romania sa se intample abuzuri ca in anii trecuti.”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Surpriză pentru cei care au iPhone: E unic ce vor putea face pe Facebook

Codrin Ștefănescu a anunțat că dacă Cioloș va ceda la presiunile PNL, PSD va depune o moțiune de cenzură pentru a răsturna Guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.