Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea prezintă lista păcatelor lui Ponta. Cum s-a rupt lanţul de iubire

facebook.com
Dragnea Ponta

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, vorbeşte pentru prima dată pe larg despre relaţia cu Victor Ponta şi felul în care fostul premier a ajuns să fie exclus din partid. Dragnea a vorbit într-un interviu la Antena 3 şi despre "trădătorii" din PSD.

"Cred că nu am folosit niciodată cuvântul trădare în politică. Să trădezi ce? Sunt foşti colegi de partid care în momente importante ale ultimului an şi jumătate nu au fost simţiţi că trag la acelaşi front. Nu pot să spun că sunt trădători. Sunt oameni care în anumite momente vor să folosească situaţiile respective pe persoana fizică în avantaj propriu, oameni care au alte proiecte politice neafirmate. PSD e un partid mare, de asta şi deranjează. Fiind mare, e partidul care ţine ţara stabilă. Niciun alt partid nu putea să treacă prin asemenea frământări şi să rămână stabil. Sunt câţiva care au frământări, unii care voiau să ajungă prim-ministri, alţii care voiau să intre în guvern îşi exprimă tot felul de nemulţumiri. Dar marea masă a partidului nu este afectată. Partidul nu are o problemă acum", a declarat Dragnea.

Vezi şi: Dragnea îl evaluează pe Tudose. Concluziile primei luni de guvernare

Întrebat cum s-a ajuns la situaţia în care candidatul la preşedinţie din 2014 să fie exclus din partid în 2017, Dragnea răspuns:

"Nu putem să zicem că nu s-a întâmplat nimic şi brusc s-a ajuns în situaţia asta. A fost o supărare când şi-a dat demisia pe Facebook. Eu m-am supărat foarte tare. Era duminică, trebuia să ne întâlnim. M-a sunat cineva şi mi-a spus. Asta a durut. Nu-l acuz pentru plecarea din funcţia de prim-ministru. Mi-a părut rău că nu s-a discutat în partid. El era în centrul unei presiuni uriaşe. 99% din această presiune era contrafăcută, să-l determine să-şi dea demisia.

Pe urmă au fost atitudini incorecte în timpul alegerilor locale. Niciun sprijin pentru Gabriela Firea. L-a sprijinit pe Piedone împotriva candidatului nostru. Pe urmă au fost alte atacuri împotriva partidului. Ceea ce ne-a durut cel mai tare a fost în campanie când poza lui era pe afişele PRU. El a explicat că e bine să ajute PRU ca împreună să facem 50%. Oamenii au fost dezorientaţi. După alegeri au continuat aceste atacuri. Mi-a dat demisia în alb şi am rupt-o.

Victor Ponta nu a fost exclus din partid. S-a autoexclus. A fost o decizie a CExN că orice membru care susţine un guvern care nu e susţinut de partid se autoexclude. Nu s-a ajuns aici pentru că partidul l-a împins acolo. Şi-a făcut-o singur."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.