Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea răspunde după solicitarea lui Klaus Iohannis privind Inspecția Judiciară: 'Trebuie să fie autonomă'

www.agerpres.ro
Liviu Dragnea

"Înțeleg că domnul președinte a zis să nu se schimbe nimic pentru că lucrurile funcționeaza corect. Eu cred că Inspecția Judiciară trebuie să fie autonomă, să fie un reper pentru oricine din justiție.", a declarat Liviu Dragnea.

Declarație vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tranşant cu privire la scandalul iscat în jurul Inspecţiei Judiciare. Şeful statului spune că deşi legiferarea nu se regăseşte între prerogativele funcţiei sale, susţine cu tărie ca instituţia să rămână sub controlul CSM.

"Nu este treaba preşedintelui să legifereze, dar îmi exprim o opinie. Cred că Inspecţia Judiciară trebuie să rămână la CSM, dintr-un motiv constitutional clar. În Constituţie scrie sec: CSM este garantul independenţei justiţiei. De unde concluzionăm simplu că Inspecţia trebuie să fie tot acolo. Argumentele vehiculate că oamenii nu s-ar înţelege acolo, că unii au o părere, acestea sunt detalii care se pot remedia uşor. Principiul este bine ancorat în Constituţie şi e simplu: CSM reprezintă Justiţia, nu Parlamentul. Parlamentul creează legislaţia, CSM o aplică. Aceste lucruri nu trebuie amestecate.", a declarat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.