Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea răsuflă ușurat: Ce a decis ÎCCJ / UPDATE

liviu dragnea dna

UPDATE: ÎCCJ a anunțat că admite in totalitate probele solicitate de DNA si Liviu Dragnea. Magistrații conduși de Livia Stanciu le consideră ca fiind relevante cauzei. Instanta Suprema a admis si alte solicitari de probe - audieri de martori, depunerea de diferite inscrisuri. Următorul termen a fost stabilit pentru 14 decembrie, când se va face audierea a doua dintre apelante, care au cerut sa fie reaudiate.

Pana pe 7 decembrie a fost dat un temen pentru depunerea adreselor martorilor, de catre cei care au cerut, pentru a putea fi audiati, la un termen din ianuarie 2016.

Știrea inițială:

Azi, la ÎCCJ, Liviu Dragnea și-a susținut nevinovăția în fața completului de 5 magistrați condus de șefa instituției, Livia Stanciu. Liderul PSD răsuflă ușurat după ședința de judecată: magistrații au decis amânarea sentinței.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare pentru organizarea consultării populare pentru demiterea şefului statului de atunci, Traian Băsescu.

Citește și: Ce riscă Victor Ponta din cauza doctoratului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că în continuare se consideră nevinovat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc în dosarul "Referendumul", susţinând, printre altele, că adresa prin care s-a cerut organizarea de tombole în teritoriu a fost trimisă probabil de către tineri voluntari care lucrau în sediul de campanie al partidului.

Citește și: Ion Țiriac a intrat în istorie: Românul e singur între miliardarii lumii

La acest termen al procesului, Liviu Dragnea a făcut câteva precizări în faţa instanţei, după ce preşedintele completului de judecată, Livia Stanciu, i-a cerut să spună doar dacă are ceva nou faţă de declaraţiile anterioare.

"În continuare, precizez că mă consider nevinovat", a spus Liviu Dragnea.

Una din acuzaţiile procurorilor se referă la faptul că Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al PSD, a transmis organizaţiilor judeţene ale partidului o adresă în care solicita organizarea unei tombole cu premii, la care să participe alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012.

Citește și: O nouă lovitură pentru judecătoarea șpăgară din Dosarul Transferurilor

Ulterior, susţine DNA, el ar fi dat dispoziţie să fie transmisă o nouă adresă, prin care să fie anulată prima.

În legătură cu această acuzaţie, Liviu Dragnea a spus în sala de judecată că a aflat de adresă după ce a studiat un registru aflat la partid, însă el nu a ştiut cine a avut iniţiativa de a întocmi şi nici cine a trimis-o în teritoriu. În consecinţă, el a cerut trimiterea unei noi adrese prin care să fie anulată prima.

Dragnea a relatat că nu a luat nicio măsură administrativă în acest caz, deoarece nu s-a stabilit cine anume a fost autorul, mai ales că în sediul de campanie activau foarte mulţi voluntari.

Citește și: Dosar uriaș la DNA: Un președinte de Consiliu Județean, un deputat și 38 de primari și viceprimari

"Am avut o discuţie cu mai mulţi membri din staff-ul de campanie. Concluzia a fost că tineri voluntari, care au lucrat în sediul de campanie şi care veneau cu tot felul de idei, ar fi conceput şi trimis adresa. La întrebarea mea cum au avut acces la sistemul informatic şi cum au trimis adresa cu semnătura mea scanată pe ea, au răspuns că sistemul informatic era accesibil multora din sediul de campanie. Nu era un sistem informatic cu protecţie foarte mare. Recunosc că nu am dat atunci multă importanţă acestui fapt. A doua zi, am anulat acea adresă, gândindu-mă că nu poate avea efecte. Orice eventuală greşeală a fost reparată. (...) În echipa de campanie, care era fluctuantă, erau în jur de 30-35 oameni, iar în secretariatul general lucrau 14-15 oameni. Nu era o persoană care să se ocupe de corespondenţa cu cei din teritoriu, pentru că volumul de lucru era foarte mare. După ce s-a declanşat ancheta la DNA, care a dus la acest proces, mi-ar fi fost imposibil să cred că cineva va mai recunoaşte sau îşi va aminti că a expediat acea adresă", a afirmat liderul PSD.

Potrivit acestuia, mesajele tip SMS au fost trimise din sediul de campanie al PSD către membrii din teritoriu fără ca el să ştie.

"Militanţii de partid şi membrii de partid, în timpul campaniilor electorale şi între campanii, discută cu cetăţenii din zona în care locuiesc, pe care îi cunosc, sunt vecini sau rude. Nu era nevoie ca cineva să îndemne militanţii de partid să facă rost de datele celor care nu au venit la vot, pentru că ei ştiu aceste date. Aşa funcţionează partidele din toată lumea. Listele electorale permanente sunt publice, se afişează la sediul primăriilor sau la secţiile de vot", a adăugat Dragnea.

Citește și: DETALII inedite despre cel mai recent dosar al lui Dan Șova: Ce-l poate trimite după gratii / VIDEO

Liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea a uzat de autoritatea sa pentru a obţine îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor ilegale. Alături de Dragnea, mai apar 74 de inculpaţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia ar fi falsificat documentele de la birourile electorale şi ar fi introdus în urne un număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Citește și: Propunere BOMBĂ pentru șefia PNL: ”Rareș Bogdan poate să învingă PSD!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.