Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, reacţie după anunţurile lui Jean Claude Junker. Ce spune despre summitul de la Sibiu şi intrarea României în Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

În contextul propunerii preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeană (UE) imediat după Brexit să aibă loc la Sibiu, sub preşedinţia română a Consiliului UE, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mărturisit, însă, că mai important este faptul că Jean Claude Junker a susţinut intrarea României şi a Bulgariei în Schengen.

"Asta cu summitul, nu stiu daca e cea mai importanta informatie. Presedintele Junker a facut afirmatii importante, unele istorice. A mai aratat ca e un om cu viziune, care se uita in viitor, nu pe termen scurt, un om care a inteles supararile cetatenilor. A afirmat ca Europa trebuie sa respire cu ambii plamani, adica cetatenii din Estul si din Vestul sa fie egali. A spus explicit ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Schengen pentru ca e un lucru bun pentru intreaga Europa. A vorbit si despre cele 3 principii fondatoare ale UE.

E important ca se organizeaza summitul in Romania. Au inceput deja comentariile,ca se face la Sibiu, de unde e presedintele Iohannis. Vom vedea.Trebuie sa ne pregatim ca acel mandat al Romaniei, de 6 luni, sa fie plin de substanta.", a spus Liviu Dragnea.

Cât despre intrarea României în Schengen în 2019, preşedintele PSD susţine că este încrezător pentru că toate conditiile sunt indeplinite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.