Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: „România are nevoie de un nou proiect naţional”

Dragnea

România are nevoie de un proiect naţional, care să fie acceptat şi adoptat de toate partidele, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD, în cadrul emisiunii „După 20 de ani”, de la ProTV. Liderul social-democrat a amintit despre proiectul Unirii, realizat de generaţia de politicieni de la 1918, şi despre proiectul integrării europene şi nord-atlantice, care a ghidat clasa politică după 1989. România nu are, în prezent, un proiect de aceeaşi anvergură, aceasta fiind una din cauzele crizei din ultimii ani. Liviu Dragnea a enumerat mai multe obiective importante, care ar trebui realizate în perioada următoare, printre ele aflându-se revizuirea Constituţiei, descentralizarea administraţiei publice, un nou pact pentru educaţie şi construcţia unei autostrăzi „care să treacă munţii”.

Citește și: EXPLOZIV Motivul pentru care fostul principe Nicolae a fost dezmoștenit

Preşedintele PSD a declarat că partidul său este gata să participe la construcţia unui consens politic pentru realizarea acestor obiective.

Nu este pentru prima dată când Liviu Dragnea vorbeşte despre un astfel de proiect naţional. În lunile trecute, el a propus chiar ca un proiect negociat de partide, care să vizeze dezvoltarea României în următorii 25 de ani. Acest proiect ar urma să fie adoptat de Parlament şi apoi să fie pus în aplicare de Guvern, indiferent de culoarea politică a acestuia. Până acum, celelalte partide nu au dat vreun semn că împărtăşesc ideea PSD, singurul care a făcut ceva în această direcţie fiind, până acum, preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a iniţiat, recent, un dialog social pe tema reformării educaţiei.

Citește și: Liviu Dragnea face DEZVĂLUIRI despre Victor Ponta: Trece printr-o perioadă grea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.