Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea scoate artileria cu 'gloanțe' europene: 'Iohannis şi Cioloş, acest cuplu minunat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea la ICCJ

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a criticat vineri faptul că România nu are acces la Planul Junker.

"De ce România şi alte ţări din estul Europei nu pot avea acces la acest plan de investiţii? A fost oare el conceput în aşa fel încât ţări ca România să poată avea acces? Nu cumva şi noi avem nevoie de dezvoltare? Nu vrem decât şanse egale pentru toţi, nu cineva să ne dea de pomană. Nu suntem buni doar să susţinem, nu suntem buni doar când suntem o destinaţie pentru privatizări. Susţinem acest lucru, dar vrem să avem acces în continuare la dezvoltare. Am avut zeci de ani de comunism, nu am intrat în această competiţie de la şanse egale cu ţările dezvoltate", a afirmat Dragnea la dezbaterea "Relansând Europa - o nouă Europă socială", organizată de Grupul S&D din Parlamentul European, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Cât priveşte admiterea ţării noastre în Spaţiul Schengen, liderul social-democraţilor a subliniat că "România şi-a îndeplinit toate condiţiile".

"De ce nu suntem admişi în Schengen? E bine pentru Europa lucrul ăsta? Am auzit sau am fost hrăniţi cu speranţă de câteva luni de zile şi de preşedintele Iohannis şi de Dacian Cioloş, de acest cuplu minunat - dl Iohannis care are relaţii foarte bune în Europa şi dl Cioloş care, la fel, este prieten la cataramă, am înţeles, cu dl Junker, că vom fi primiţi în Schengen doar datorită lor. Nici măcar nu au fost în stare să menţină pe ordinea de zi la Consiliul JAI, zilele trecute, acest subiect. A ieşit acea platformă care în esenţă ne spune că trebuie să fie bine ca să nu fie rău", a comentat Dragnea.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Liderul social-democraţilor l-a asigurat pe Gianni Pittella, preşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, care se află în aceste zile la Bucureşti, că va avea în permanenţă sprijinul delegaţiei PSD în Legislativul european.

"Azi, în Europa, social-democraţia europeană este forţa politică cea mai motivată să găsească soluţii, cea mai determinată să rezolve marile provocări", a susţinut Liviu Dragnea.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

În opinia sa, cetăţenii europeni "nu se mai văd pomeniţi în discursurile liderilor europeni, în general de dreapta, nu îşi mai regăsesc speranţa în ceea ce aud după întâlnirile mai marilor din Europa".

"Am vorbit cu mulţi tineri din România, care au mulţi cunoscuţi în Europa. Au foarte mici speranţe că instituţiile europene reuşesc să se gândească şi la ei, se simt abandonaţi. Din acest motiv apare riscul ca euroscepticismul să crească şi nu cumva să mai apară o altă ţară să se mai gândească la un referendum. Viitorul este o Europă unită, dar în care dialogul dintre state să fie corect şi echilibrat. (...) Cred că liderii europeni ar trebui să dea răspuns la o întrebare simplă: e suficient ca doar instituţiile pe care ei le conduc să susţină iniţiativele?", a afirmat preşedintele PSD.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.