Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea se laudă cu creşterea economică: Ce le răspunde contestatarilor

stiripesurse.ro
liviu dragnea zambet

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat cifrele rectificării bugetare, iar contestatarii celor de la PSD au intervenit dur. Aceştia spun că s-au tăiat bani de la investiţii şi că România e aproape de o criză. Şeful PSD, Liviu Dragnea, spună că ţara noastră e pe creştere.

Citește și: Încă o lovitură pentru Guvernul Tudose! Cine își exprimă mai nou îngrijorarea

Liviu Dragnea a declarat vineri că rectificarea bugetară se închide cu un deficit sub 3%, aşa cum a fost convenit în programul de guvernare al PSD. "Cu toate presiunile, se dovedeşte că programul de guvernare va schimba România în bine. Proiectul de rectificare - m-am uitat şi eu aseară pe el. Ne vom închide cu maxim 2,96% deficit, deci sub 3%, aşa cum am convenit. Este un an în care avem în plus faţă de programul nostru de guvernare ca şi cheltuieli 7 miliarde, generate de necontinuarea prorogării taxei pe stâlp, necontinuarea prorogării eliminării accizei la motorină şi punctul de TVA pe care noi îl stabilisem şi îl prezentasem în campanie. N-au vrut să ne dea Guvernul în 2016, intenţionat, pentru a pune şi această cheltuială în plus, am suportat şi această cheltuială, am mărit pensia, am mărit salarii", a afirmat, la Bistriţa, Liviu Dragnea.

Citește și: Pe ce loc a ajuns Halep acum, după ce a fost eliminată din primul tur la US Open. Suma pe care a pierdut-o

El a spus că doreşte să lămurească "o dată pentru totdeauna" subiectul legat de bugetul pentru Apărare. "În ianuarie m-am întors din SUA împreună cu Sorin Grindeanu, proiectul de buget prevedea 1,5% pentru Apărare cash şi 0,5% credit de angajament. Cu toate riscurile, am cerut să se întoarcă bugetul, să se refacă, să ajungem la 2% pentru Apărare. Deci bugetul de anul ăsta suportă cheltuieli pe care nu le-a avut niciodată România şi cu toate acestea plătim pensiile, plătim salariile, finanţăm investiţiile, cele pe care au putut să le demareze în acest an, după ce au recuperat întârzierile din 2016 şi le închidem sub 3% deficit. Deci este un program bun. De asta mă întâlnesc mereu cu premierul şi cu vicepremierul şi cu membrii Cabinetului", a precizat Liviu Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.