Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și Gabriela Firea se contrazic în problema tăierii arborilor

gabriela firea liviu dragnea

Zilele trecute, mai multe ONG-uri au acuzat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, că ar fi ordonat tăierea de arbori tineri de pe Bld. Kiseleff.

De asemenea, vineri, 8 iulie, și consilierii locali ai USB au formulat o cerere către Aministrația Lacuri, Parcuri și Agrement prin care solicită sistarea de urgență a lucrărilor de toaletare/defrișare asupra vegetației din zonele Grădina Cișmigiu și Parc Herăstrău.

Până aici, lucrurile sunt simple. Ce se întâmplă în continuare însă, face la prima vedere obiectul unei erori de comunicare și coordonare între președintele PSD, Liviu Dragnea, și primarul general, Gabriela Firea.

Mai precis, la două zile de la cererea consilierilor locali USB, Gabriela Firea a declarat că decizia de a fi tăiați anumiți arbori s-a datorat faptului că aceștia nu s-au adaptat la clima și poluarea zonei, devenind un pericol pentru cetățeni:

Precizăm că în luna septembrie vor fi plantați alți arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă că lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din această cauză aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni,” a declarat Gabriela Firea, citată de hotnews.ro.

Astfel, primarul general vorbește despre motivele care au dus la tăierea arborilor din zona Kiseleff. Nu voi intra aici în discuția privind argumentele aduse de Gabi Firea. Totuși, aceasta pare foarte sigură de explicația oferită, invitându-i la sediul primăriei pe cei mai puțin creduli, pentru a verifica documentele care atestă că explicația oferită este cea reală.

Unul dintre cei care ar trebui să verifice acele documente este chiar președintele PSD, Liviu Dragnea. În aceeași zi în care primarul general recunoștea că anumiți arbori din zona Kiseleff au fost tăiați, neadaptându-se la clima și poluarea zonei, Dragnea anunța cu multă siguranță la un post de televiziune că în mandatul Gabrielei Firea nu a fost tăiat niciun pom:

Am văzut o știre că Gabi Firea a tăiat pomii pe Kiseleff. Nu există așa ceva. Nu s-a tăiat niciun pom. Vreau să vă spun ceva, e foarte simplu, dacă pe Kiseleff s-ar tăia o crenguță toate televiziunile ar fi acolo, că e Kiseleff. Alea erau poze de nu știu când. Nu avea cum ca să se taie un pom pe Kiseleff, ca să se taie un pom trebuie să fie blocat Kiselefful. De când e Gabi Firea primar nu s-a tăiat niciun pom,” a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Fără doar și poate, Liviu Dragnea și-a dorit să sară în apărarea primarului general și să încheie astfel orice discuție pe marginea acestui subiect. În schimb, lipsa de comunicare și coordonare dintre Dragnea și Firea a dus la un rezultat total opus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.