Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea taie în carne vie în Camera Deputaţilor: Cu câți bani s-au ales deputații

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Camera Deputaţilor şi-a aprobat, luni, bugetul pe 2017, care va fi de 245.617.000 lei, cu 17,9% mai mic faţă de cel de anul trecut. Liviu Dragnea anunțase că vrea un buget cu 15-20% mai mic decât anul trecut.

În favoarea acestui buget au fost 221 deputaţi, în timp ce 19 s-au abţinut, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Chestorul Camerei, Mircea Drăghici, a precizat că bugetul va fi de 245.617.000 lei, dintre care 235.764.000 lei la capitolul autorităţi publice şi acţiuni externe şi 9.853.000 lei la capitolul asigurări şi asistenţă socială.

Structura cheltuielilor curente în sumă de 222.615.000 lei necesare funcţionării Camerei Deputaţilor şi întreţinerii şi administrării Palatului Parlamentului este următoarea: cheltuieli de personal - 177.320.000 lei, cheltuieli cu bunuri şi servicii - 44.035.000 lei, cheltuieli pentru transferuri, contribuţii şi cotizaţii la organizaţii internaţionale - 1.260.000 lei, a menţionat Drăghici.

Citeşte şi: HOȚII lui Kim Kardashian au fost PRINȘI: Detalii INCREDIBILE din JAFUL SECOLULUI

El a precizat că la cheltuielile curente sunt prevăzute şi sumele necesare pentru cabinetul medical din Palatul Parlamentului.

Potrivit bugetului prezentat de Drăghici, cheltuielile de capital sunt în sumă de 11.494.000 lei, dintre care 3.746.000 lei pentru active fixe, 7.748.000 lei pentru reparaţii capitale aferente activelor fixe.

Citește și: JAF SPECTACULOS: A FURAT 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii bijutierului

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii desfăşurate pe lângă Camera Deputaţilor pentru anul 2017 cuprinde atât resurse, cât şi cheltuieli în sumă totală de 20.900.000 lei. Veniturile realizate în Camera Deputaţilor vor fi reţinute integral de aceasta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital.

Bugetul Camerei pe 2017 este cu 17,9% mai mic decât bugetul pe 2016, a adăugat Drăghici.

Citește și: WikiLeaks oferă bani celor care dau documente SECRETE: Ce vor oamenii lui Julian Assange

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat că liberalii votează acest buget, dar că doresc ca sistemul de vot să fie pus în funcţiune.

"PNL consideră că orice discuţie privind bugetul trebuie făcută transparent. PNL va vota pentru acest proiect de buget. Ne dorim mai multă transparenţă în privinţa execuţiei bugetului. (...) Ne-am fi dorit ca suma cheltuită anul trecut pentru sistemul de vot al Camerei Deputaţilor să aibă consecinţe practice. Noi votăm în continuare prin ridicare de mână. Acele câteva sute de mii de lei pe care le-am cheltuit anul trecut pentru acest sistem de vot ne dorim să fie cât mai mult transpuse în practică prin votul electronic", a adăugat Voicu.

Citește și: Stevie Wonder, declarații de dragoste pentru Michelle Obama: IMAGINI de la o televiziune / VIDEO

Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, deputat USR, a criticat faptul că proiectul de buget al Camerei postat pe site-ul instituţiei nu corespunde cu cel supus aprobării plenului.

"Este inacceptabil ca într-o ţară democratică să fie prezentat pe site un proiect greşit. USR se va abţine la vot pentru că nu avem timpul şi posibilitatea analizării acestui buget", a spus acesta.

Citește și: Pistolul iPhone ar putea face ravagii în Europa. Unde este deja interzis

PMP va susţine bugetul, a anunţat şi deputatul PMP Corneliu Bichineţ.

Secretarul general adjunct George Dumitrică a precizat, în şedinţa Comisiei de buget, că pentru 2017 s-a renunţat la anumite lucrări la Palatul Parlamentului pentru a susţine desfăşurarea sesiunii NATO.

Citește și: Un veteran CIA aruncă bomba: Hitler şi-a regizat moartea şi a fugit cu un submarin în America de Sud

"Avem mari probleme cu infiltraţiile. Având în vedere că în 2017 în Camera Deputaţilor se va desfăşura sesiunea NATO, am amânat rezolvarea acestor probleme. Trebuia să blocăm toate intrările care ar fi intrat în reabilitare. Nu puteam să riscăm să nu se ţină sesiunea NATO. Am renunţat la nişte lucrări", a spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.