Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pleșoianu a 'ÎNCOLȚIT-O' pe Laura Codruța Kovesi: Cum a răspuns șefa DNA la întrebarea cea mai SENSIBILĂ / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi csm

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost, marţi, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlamentul European. Tot acolo a fost și deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, unul dintre cei mai activi critici ai DNA și ai lui Kovesi.

În Comisia LIBE, Pleșoianu a ”încolțit-o” pe Kovesi și i-a adresat cea mai sensibilă întrebare. Însă, răspunsul lui Kovesi nu a fost cel așteptat.

Citește și: Simona Halep dă o nouă lovitură! Imagini fabuloase

”Liviu Pleșoianu: Cealaltă întrebare e pentru doamna Kovesi. Ca membru al comisiei parlamentare de anchetă al alegerilor prezidenţiale din 2009 nu am reuşit să vă conving să veniţi la Parlament. M-am deplasat şi în faţa DNA. Nu ştiam ce să mai fac. Nici deciziile CCR care spun clar că aveţi obligaţia de a vă prezenta în faţa unei comisii de anchetă, pe baza principiului cooperării loiale dintre instituţii, nici CCR nu a reuşit să vă convingă. Aşa că... Eu vreau să vă mulţumesc că în sfârşit mă aflu în aceeaşi încăpere cu doamna Kovesi. Ca Procuroror General al României, ce aţi făcut în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic, alături de alţi oameni politici şi alături de şeful SRI? De ce, în 2014, aţi minţit poporul român când aţi spus că niciodată nu v-aţi întâlnit cu politicieni în timpul dvs. liber?

Laura Codruța Kovesi: În România, procurorii sunt independenţi şi în tot ceea ce am făcut am respectat legea şi codul deontologic al magistraţilor”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.

Citește și: Guvernul pregătește o lege cu dedicație! Cine va fi ajutat de actul normativ care ar putea fi adoptat foarte curând

Deputatul Liviu Pleșoianu nu a ratat ocazia de a-i întreba pe ceilalți oficiali europeni cum văd ei situația în care s-a aflat Laura Codruța Kovesi, în 2009, în noaptea alegerilor prezidențiale.

”Dacă în spațiul public s-ar afla că procurorul general al țării dvs., în seara alegerilor prezidențiale, s-a deplasat acasă la un om politic care avea să devină ministru în câteva zile, într-un loc unde mai erau și alți politicieni, consultanți politici și primii doi oameni din serviciul secret. Toți, fie numiți de președintele care candida pentru un nou mandat, fie politicieni aflați în tabăra acestuia. Acel procuror general despre care ați afla acea informație, s-ar mai afla în funcție? Societatea civilă din țara dvs. i-ar cere să demisioneze?”, a întrebat Liviu Pleșoianu, la Bruxelles.

Citește și: EXCLUSIV! Planul lui Dragnea cu miniştrii lui Tudose! Omul surpriză care se vrea viitor preşedinte (surse) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.