Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Locuri de muncă pentru tineri și programe extinse de educație - propunerile socialiștilor europeni

psd dragnea

Partidul socialiștilor Europeni (PES) și Partidul Social Democrat (PSD) au lansat la București “Pactul European pentru Tineri” în cadrul evenimentului Tinerii îndrăznesc să creadă în România.

Fostul ambasador al SUA la București dă asigurări României după alegerea lui Trump. Care este mesajul

Prin lansarea acestei inițiative în țara noastră, familia politică europeană își arată susținerea pentru politicile de tineret ale Partidului Social Democrat și pornește astfel campania sa la nivel european intitulată #ActForYouth prin care dorește introducerea unor măsuri concrete pentru crearea de locuri de muncă pentru tineri dar și creșterea accesului la activități educaționale și culturale de calitate.

Printre cei care au participat la lansarea campaniei se numără președintele PSD Liviu Dragnea, președintele PES Sergei Stanishev, primarul Capitalei Gabriela Firea și vicepreședintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

Zi cu emoții pentru Tăriceanu. Ce urmează să decidă judecătorii ÎCCJ

"Pactul pentru tineri va revoluționa politicile europene pentru tineret. Se bazează pe elemente concrete precum: extinderea programului Erasmus la pre-universitar, crearea unor tickete culturale pentru tinerii din toată Europa sau integrarea tinerilor între 26 și 30 de ani în Garanția Europeană pentru tineret destinată accesului la locuri de muncă pentru tineri. Mă bucur în primul rând că familia noastră europeană a ales România pentru a lansa această inițiativă ceea ce demonstrează că există o largă susținere pentru programele noastre pentru tineri dar mai ales un sprijin pentru faptul că Partidul Social Democrat, la inițiativa președintelui Liviu Dragnea, a promovat pe listele pentru alegerile parlamentare foarte mulți tineri. De asemenea sunt mândru că planul a integrat și inițiativa #ȘansaLaCultură pe care am lansat-o împreună cu PES activists România în urmă cu un an, prin care dorim creșterea accesului la cultură pentru tineri prin oferirea de tickete culturale pentru tineri" a explicat liderul PES activists România, Victor Negrescu.

În cadrul evenimentul organizat la București au mai fost prezentați candidații tineri ai Partidului Social Democrat și organizate o serie de dezbateri care au implicat societatea civilă și diferiți actori instituționali relevanți pentru politicile de tineret.

Cele 4 axe ale Pactului sunt:

Mai multe locuri de muncă pentru tineri: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană permanentă pentru tineri, cu un buget de 20 de miliarde Euro, extins pentru persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

Educație mai bună: PES solicită extinderea programului Erasmus, inclusiv pentru educația secundară și vocațională.

Acces mai ridicat la cultură: PES dorește să introducă un voucher european care să acopere cheltuielile tinerilor pe activitățile culturale.

Garantarea drepturilor copiilor: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană pentru copii, cu un fond alocat special, care să asigure dreptul la sănătate, educație, îngrijire și hrană.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.