Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Logica lui Tăriceanu: Imunitatea parlamentarilor, în beneficiul cetăţenilor

ponta tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut o conferinţă de presă în care i-a luat apărarea premierului Victor Ponta şi a oferit o explicaţie originală pentru votul din Camera Deputaţilor. Potrivit preşedintelui PLR, când un parlamentar îşi pierde imunitate, cel mai mult suferă cetăţenii, pentru că riscă să rămână fără reprezentare.

"Imunitatea nu este un privilegiu. Imunitatea este, în final, în beneficul cetăţenilor. Cei care sunt în Parlament au obligaţia să reprezinte intersele cetăţenilor. În momentul în care unui parlamentar i se ridică imunitatea, nu este el afectat în primul rând, ci cetăţenii care rămân fără reprezentare. Acest principiu există şi funcţionează în toata Europa, astfel încât parlamentarii să fie protejaţi de excesele şi abuzurile de putere", a declarat Tăriceanu, care a dat exemplul Danemarcei, unde imunitatea se ridică doar cu votul a cinci şesimi din numărul total al parlamentarilor.

Preşedintele Senatului mai spune că, în cazul lui Ponta, conflictul de interese este interpretat aberant de procurori, pentru că numirea unui ministru trece printr-o serie de filtre democratice şi politice, nu sunt numiţi direct de premier.

"O să vă dau un exemplu de conflict  de interese: fostul ambasador al SUA la Bucureşti, domnul Taubman, fusese unul dintre susţinătorii financiari ai preşedintelui Bush. Drept urmare, a fost desemnat ambasador al SUA în România. Cum ar fi fost ca el să fie acuzat de conflict de interese în această situaţie?", a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.