Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de uciderea acesteia

ciocanel judecator

Logodnicul scriitoarei britanice Helen Bailey a fost găsit vinovat de crimă miercuri, după ce a drogat-o și sufocat-o pe viitoarea sa soție și apoi i-a ascuns corpul într-o hazna din spatele casei în care cei doi locuiau, informează miercuri DPA. Ian Stewart, de 56 de ani, a fost găsit vinovat de crimă, fraudă, împiedicarea unei înmormântări legale și decente, precum și pentru trei capete de acuzare referitoare la obstrucționarea actului de justiției.

Nu a fost încă stabilită o dată pentru condamnare. Stewart a asistat timp de trei luni la ancheta poliției privind dispariția partenerei sale în vârstă de 51 de ani. Autoritățile au găsit rămășițele scriitoarei alături de cadavrul câinelui său, Boris, pe 15 iulie anul trecut, în Royston, Hertfordshire. El ascunsese haznaua în care trupul lui Bailey a fost găsit de către poliție, parcând o mașină peste aceasta.

Stewart a declarat poliției că Bailey a lăsat un bilet spunând că are nevoie de spațiu, dar a admis în instanță că aceasta a fost o minciună. Testele au indicat prezența medicamentului de dormit Zopiclon în organismul victimei, despre care se crede că Stewart i l-ar fi administrat în cantități din ce în ce mai mari înainte a o ucide, conform Agerpres.

În timpul operațiunii de căutare desfășurată la nivel național pentru găsirea autoarei, Stewart a trimis texte pe telefonul acesteia — care se afla în posesia sa — ca și cum ea ar fi fost în viață, dar dispărută, și a luat parte la campanie. Helen Bailey, una dintre cele mai bine vândute scriitoare din Marea Britanie, este cunoscută mai ales pentru seria de ficțiune Electra Brown pentru adolescenți și pentru blogul ei, Planeta Greif, unde a vorbit deschis despre moartea soțului ei care s-a înecat în timpul unei vacanțe în Caraibe în 2011. Ea l-a cunoscut pe Ian Stewart, un văduv de 55 de ani, prin intermediul unui grup de terapie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.