Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra a primit asigurări că Washingtonul nu va repeta acuzaţiile împotriva GCHQ

Marea Britanie a primit asigurări de la Casa Albă că nu se vor mai repeta acuzaţiile împotriva agenţiei de supraveghere britanice GCHQ privind interceptarea comunicaţiilor lui Donald Trump, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Downing Street, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Aceste acuzaţii sunt profund ridicole şi ar trebui ignorate. Noi am spus clar acest lucru administraţiei (americane) şi am am primit asigurări că aceste acuzaţii nu se vor repeta', a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii

Mai devreme, agenţia britanică de supraveghere GCHQ a calificat drept 'absurde' afirmaţiile făcute la un post de televiziune american potrivit cărora acest serviciu secret l-ar fi ajutat pe fostul preşedinte american Barack Obama să intercepteze comunicaţiile lui Donald Trump după alegerile din noiembrie 2016.

'Recentele acuzaţii ale comentatorului media Andrew Napolitano despre faptul că GCHQ i s-ar fi cerut să întreprindă o operaţiune de interceptare împotriva preşedintelui ales sunt absurde', a declarat un purtător de cuvânt al GCHQ. 'Sunt complet ridicole şi ar trebui ignorate', a adăugat el.

Donald Trump, care a fost învestit preşedinte pe 20 ianuarie, a scris pe Twitter la începutul lunii că predecesorul său democrat i-a plasat sub supraveghere comunicaţiile spre finalul campaniei prezidenţiale. El nu a oferit nicio dovadă în sprijinul acuzaţiei, pe care un purtător de cuvânt al lui Obama a descris-o ca 'pur şi simplu falsă'.

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

În timpul emisiunii 'Fox & Friends', Napolitano, comentator politic şi fost judecător în New Jersey, a afirmat că Obama a obţinut transcrieri ale conversaţiilor lui Trump nu de la agenţii americane, ci de la Centrul de Comunicaţii al Guvernului britanic (GCHQ), echivalentul Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA) a SUA, care monitorizează comunicaţiile electronice externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.