Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra respinge speculaţiile şi dă asigurări în ceea ce priveşte Brexit-ul

Guvernul britanic a afirmat marţi după-amiaza că are un plan pentru Brexit, după ce un raport care afirma contrariul a fost publicat în The Times, provocând reacţii în Marea Britanie, informează AFP.

"Avem un plan. O spun fără rezerve", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May, subliniind că acest plan constă inclusiv în punerea în funcţiune a unui nou departament însărcinat "să poarte şi să coordoneze negocierile". El a respins afirmaţiile din raportul publicat de The Times şi pe care guvernul afirmă că nu l-a comandat niciodată.

"Nu recunoaştem nicio afirmaţie conţinută în acest memo pe care nu l-am solicitat, realizat pentru un birou de consultanţă care încearcă să facă afaceri cu guvernul", a adăugat ea, făcând referire la Deloitte.

Citeşte şi: Degringoladă britanică: Nu există un plan pentru Brexit - Document BBC

La rândul său, Deloitte a reacţionat la sfârşitul zilei de marţi, afirmând că guvernul nu i-a comandat raportul şi că nu a primit nicio informaţie pentru a-l elabora. "Aceasta era o notă destinată în principal unui public intern. Ea nu a fost comandată de biroul premierului, nici de alt departament al guvernului şi oferă o părere despre sarcina care aşteaptă guvernul", explică Deloitte într-un scurt comunicat.

Datat din 7 noiembrie şi intitulat "Brexit Update", documentul descrie un executiv britanic copleşit de greutatea a "peste 500 de proiecte" legate de Brexit, cifră "care excedează capacitatea lui de a le trata rapid", în special din cauza efectivelor insuficiente pentru a gestiona volumul mare de muncă.

Citeşte şi: Atac cibernetic în Marea Britanie de pe un site de matrimoniale

Raportul estimează că guvernul de la Londra ar putea avea nevoie să angajeze între 10.000 şi 30.000 de funcţionari pentru a face faţă situaţiei.

El notează, de asemenea, că în pofida numeroaselor discuţii de după referendumul din 23 iunie, membrii guvernului ar putea avea nevoie de încă şase luni pentru a se pune de acord asupra strategiei de ieşire din UE, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.