Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Londra sporeşte măsurile de securitate. 'Veţi vedea agenţi înarmaţi în staţiile de metrou'

Măsurile de securitate din reţeaua de metrou a Londrei au fost consolidate în urma arestării unui tânăr de 19 ani, vineri, în legătură cu descoperirea unui colet suspect care a provocat închiderea staţiei North Greenwich, a anunţat sâmbătă Scotland Yard-ul, potrivit AFP.

''Oamenii vor vedea mai mulţi poliţişti, inclusiv agenţi înarmaţi, în interiorul staţiilor şi în zona peroanelor'', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane londoneze.

Citeşte şi: Bod Dylan, criticat dur chiar de cei care i-au dat Premiul Nobel: 'Este un arogant'

Din august 2014, nivelul de alertă antiteroristă în Marea Britanie este fixat la 'grav', al patrulea pe o scară maximă până la cinci. După atentatele comise în noiembrie 2015 în Franţa, poliţia britanică a anunţat deja desfăşurarea a 600 de agenţi suplimentari la Londra, numărul lor ajungând la 2.800.

Citeşte şi: UPDATE. Jaf ARMAT în Belgia. Trei indivizi mascaţi au tras cu Kalaşnikov într-un mall

Suspectul a fost arestat vineri la prânz pe o stradă din nordul Londrei, cu ajutorul unui dispozitiv cu şoc electric, de către poliţişti din unitatea antiteroristă.

El se afla în detenţie la Londra sâmbătă dimineaţă, a indicat purtătorul de cuvânt al Scotland Yard-ului, precizând că resturile coletului suspect, care a fost distrus, vor fi 'examinate' de experţi genişti pentru a se determina în ce măsură pachetul ar fi putut fi periculos.

Citeşte şi: Ministrul canadian al comerţului cere Uniunii Europene 'să-şi facă treaba'

Conform cotidianului The Times, care citează surse din serviciile de informaţii britanice, tânărul ar putea fi un 'lup solitar' care ar acţiona fără a avea legătură cu vreo celulă teroristă.

Staţia de metrou North Greenwich este situată în apropierea sălii O2 Arena, ce are o capacitate de 20.000 de spectatori şi unde joi seară a avut un concert trupa de rock canadiană Nickelback, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.