Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lord al drogurilor, extradat in SUA. Un actor celebru de la Hollywood vizat in ancheta

indianexpress.com
chapo

Procedura oficială de extrădare în Statele Unite a traficantului de droguri Joaquin 'El Chapo' Guzman a început duminică în Mexic, iar autorităţile au cerut să îl audieze pe celebrul actor Sean Penn după întâlnirea sa secretă cu traficantul mexican, relatează AFP.

Această etapă marchează o schimbare majoră din partea preşedintele mexican Enrique Pena Nieto, care refuzase orice extrădare a lui Guzman înainte de evadarea sa în iulie 2015 dintr-o închisoare de înaltă securitate.

Reprezentanţi ai Interpol Mexic s-au deplasat la închisoarea din Altiplano pentru a livra "două mandate de arestare pentru extrădare", a anunţat biroul procurorului general mexican, la două zile după arestarea traficantului de droguri.

Citeste si: SPOVEDANIA celui mai mare traficant de droguri. El Chapo spune tot/ VIDEO

Autorităţile mexicane au primit anul trecut mai multe cereri de extrădare a lui Guzman în SUA pentru trafic de droguri şi omucidere.

O sursă oficială a precizat pentru AFP că procedura ar putea dure luni, dar că autorităţile vor încerca "probabil să acţioneze cu celeritate".

După ce judecătorii îşi vor anunţa sentinţa privind extrădarea, Ministerul de Externe mexican va lua decizia finală, iar Guzman va putea totuşi face apel.

Avocatul său s-a angajat să poarte o luptă juridică 'dură' care ar putea ajunge până la Curtea Supremă pentru a se opune extrădării şefului cartelului Sinaloa în SUA pe motiv că el riscă acolo pedeapsa cu moartea.

Joaquin 'El Chapo' Guzman a fost arestat vineri la Los Mochis, în statul Sinaloa (nord-vest), la şase luni după evadarea sa din închisoarea de înaltă securitate de la Altiplano, la 11 iulie 2015, punându-l într-o situaţie stânjenitoare pe preşedintele Pena Nieto, care se afla la acel moment într-o vizită în Franţa şi care insistase ca traficantul de droguri să fie încarcerat în Mexic.

Însă guvernul nu îşi va putea asuma de această dată riscul unei noi evadări a puternicului lord al drogurilor, pentru că aceasta ar fi dezastruoasă din punct de vedere politic, susţin unii analişti.

Autorităţile mexicane vor să îl audieze pe Sean Penn şi pe actriţa mexicană de telenovele Kate del Castillo, în legătură cu întâlnirea secretă a acestora în octombrie cu 'El Chapo', care era atunci fugar.

"Bineînţeles, vrem să îi audiem pentru a stabili responsabilităţile" fiecăruia, a precizat pentru AFP o sursă oficială, fără a oferi o dată pentru aceste audieri.

Procurorul general al Mexicului, Arely Gomez, a informat că Guzman a fost în contact cu actori şi producători pentru a fi realizat un film despre viaţa sa, adăugând că aceste schimburi au permis localizarea sa.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.