Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURA anului în justiţie. Procurorii DNA, în impas în dosarul Belina (surse)

breaking news

Bombă în Dosarul Belina. Procurorii DNA sunt nevoiţi să refacă încadrările juridice ale faptelor presupuse a fi fost comise în Guvern.

Totul a pornit după ce ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut Comisiei juridice din Camera Deputaţilor să nu discute avizul privind urmărirea să penală în dosarul Belina, după ce a observat că din dosar lipsesc documente esenţiale privind incriminarea sa, scriu cei de la Sursa Zilei.

Ar fi vorba despre declaraţiile date de Lucia Varga, secretarul de stat care a semnat în locul ministrului mediului prima Hotărâre de Guvern care a dus la transferul lacului Belina către Consiliul Judeţean Teleorman. Din dosar ar lipsi chiar şi declaraţiile ministrului Dezvoltării, la ale cărei fapte procurorii susţin că Rovana Plumb este complice. Drept urmare, avocatul Rovanei Plumb, Viorel Mocanu, susţine că exact pentru aceste motive nici nu poate construi apărarea ministrului mediului, mai scrie Sursa Zilei.

Documentele trimise de DNA în Parlament nu sunt doar incomplete, ci şi contradictorii, ceea ce i-a pus pe procurori în situaţia de a reface acuzaţiile.

Spre exemplu, în cazul ministrul Sevil Shhaideh, acuzaţiile nu se mai referă la emiterea nelegală a celei de-a doua HG, ci la redactarea notei de fundamentare.

În schimb, în cazul ministrului Rovana Plumb, procurorii nu mai contesta legalitatea emiterii primei hotărâri de guvern, care, de altfel, nici nu a fost semnată de ea, ci promovarea HG care a servit emiterii celei de-a doua Hotărâri de Guvern pentru care au fost formulate acuzaţiile de abuz în serviciu împotriva ministrului dezvoltării Sevil Shhaideh, mai scriu jurnaliştii Sursa Zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.