Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură aplicată mafiei internaționale a lemnului/ Referat DNA

Schweighofer

Numai că în referatul de solicitare a arestării pentru judecătorul, procurorul și omul de afaceri implicați în scandal arată că de fapt totul se învârtea în jurul mafiei lemnului. În document se arată că beneficiara a 69 de hotărâri de hotărâri judecătorești ilegale este firma Schweighofer din Austria, unul din cei mai mari prelucrători de lemn din lume.

Iată ce au reținut anchetatorii în dreptul judecătorului BĂRBUŢĂ BOGDAN-ILARION-COSTICĂ, Judecătoria Rădăuţi, procurorului DÎMBU DUMITRU, Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, și BABIUC CONSTANTIN GAVRIL, om de afaceri.

AICI întreg referatul

În anul 2004, firma austriacă şi-a manifestat interesul pentru o investiţie de peste 100.000.000 euro pe raza judeţului Suceava, având acelaşi profil de activitate.Numitul BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a beneficiat, din partea investitorului susmenţionat, de informaţii privind aria în care cel dintâi urma să- şi dezvolte capacităţile industriale şi să construiască un centru administrativ, respectiv, comuna Satu Mare, aflată în proximitatea municipiului Rădăuţi. Sarcina numitului BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a fost de a achiziţiona circa 130 ha de teren arabil de la diverşi proprietari care deţineau această suprafaţă sub formă de parcele, urmând apoi a le revinde la preţuri extrem de profitabile investitorului austriac. Întrucât valoarea terenurilor era, anterior campaniei de achiziţii, foarte mică, pentru a nu ridica preţul de vânzare BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a procedat la cumpărarea de la diverşi săteni de terenuri, fie în mod direct, fie prin intermediari, lansând zvonuri că pe suprafaţa respectivă urma să fie înfiinţată o herghelie. Terenurile vizate spre a fi achiziţionate erau şi sunt supuse regimului de publicitate reală imobiliară, respectiv, regimul de Carte funciară, situaţie specifică nordului Bucovinei.

Având în vedere această situaţie de fapt, BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a întâmpinat greutăţi pentru un număr de 79 parcele (având o suprafaţă totală de 41,59 ha), al căror drept de proprietate nu putea fi transmis prin vânzare-cumpărare pe cale notarială (unele dintre ele aflându-se chiar în centrul ariei vizate de investitorul străin şi constituind mici „insule”), întrucât nu se dezbătuse succesiunea şi existau mai mulţi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu şi-au înscris respectivul drept de proprietate în Cartea funciară. Numitul BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a fost presat de investitorul austriac să rezolve această situaţie sub sancţiunea pierderii, inclusiv de către acesta a unor sume semnificative de bani. În acest context, BABIUC CONSTANTIN GAVRIL a apelat la judecătorul BĂRBUŢĂ BOGDAN ILARION-COSTICĂ, din cadrul Judecătoriei Rădăuţi, căruia i-a solicitat, iar acesta din urmă a acceptat să emită în datele de:
– 22.03.2005 – un număr de 21 de hotărâri judecătoreşti; – 23.05.2005 – un număr de 25 hotărâri judecătoreşti; - 30.09.2005 – un număr de 12 hotărâri judecătoreşti; – 18.10.2005 – un număr de 11 hotărâri judecătoreşti. Cele 69 de hotărâri judecătoreşti au fost emise cu încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare, după un plan bine elaborat, pus la cale de către judecătorul BĂRBUŢĂ BOGDAN-ILARION-COSTICĂ împreună cu numitul BABIUC CONSTANTIN GAVRIL. “ ***** Firma Schweighofer deține la Rădăuți o fabrică de prelucrare a lemnului întinsă pe 50 de hectare. Aici s-ar prelucra 1,4 milioane mc lemn rotund  și 165.000 de tone de peleți, notează legal-news.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.