Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura care îl dărâmă pe Andrei Hrebenciuc: Nu mai are scăpare

Andrei Hrebenciuc a primit azi mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în Dosarul Retrocedărilor. El este acuzat de spălare de bani în același caz în care, pentru tatăl său, Viorel Hrebenciuc, procurorii cer arestarea.

Și tot azi, Hrebenciuc junior a mai încasat o lovitură nimicitoare. El a fost suspendat din funcţia de cadru didactic al Academiei de Studii Economice (ASE). Mai mult, cariera îi poate fi distrusă pentru că riscă să îi fie desfăcut definitiv contractul de muncă dacă va fi condamnat.

Potrivit Regulamentului ASE, arestarea preventivă duce la suspendarea contractului de muncă. Astfel, potrivit Regulamentului de Ordine Interioară (ROI) Art. 35 alineatul 1, „contractul de muncă se suspendă în cazul în care salariatul este arestat preventiv, în condiţiile Codului de procedură penală”.

Andrei Hrebenciuc este cadru didactic în cadrul Facultăţii de Economie Teoretică şi Aplicată în Departamentul Economie şi Politici Economice, din martie 2013 având funcţia de lector universitar. Tot de anul trecut, Hrebenciuc jr. Predă cursul de Macroeconomie studenţilor de la Economie.

Andrei Hrebenciuc și Paltin Gheorghe Sturdza au fost arestați preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Hrebenciuc jr. este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Paltin Gheorghe Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.