Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de graţie dată chiar de unul dintre oamenii lui Trump:Rusia, implicată în alegerile din SUA

LA Times
Nikki Haley

Încă un oficial numit de preşedintele american Donald Trump rupe rândurile şi evocă o interferenţă a Kremlinului în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut: ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a afirmat că nu există "nicio îndoială" că Rusia a fost implicată în aceste alegeri, relatează luni cotidianul britanic The Independent, conform agerpres.

"Sigur, cred că Rusia a fost implicată în alegeri. Nu încape nicio îndoială", a declarat Nikki Haley pe postul de televiziune ABC News. "Şi cred că într-un final va trebui să se ia măsuri în privinţa Rusiei şi să se facă cunoscut acest lucru. Nu vrem ca alte ţări să se implice în procesul electoral american", a adăugat ea.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

Această poziţie contrastează clar cu cea adoptată de superiorii ei ierarhici: Donald Trump a respins vehement informaţiile că el sau echipa sa ar fi avut vreo legătură cu Moscova. Deşi într-un final a recunoscut că este posibil ca în spatele piratării corespondenţei electronice a liderilor democraţi, petrecută anul trecut înaintea convenţiei naţionale a partidului, să se fi aflat agenţi ruşi, Trump a insistat că acest lucru nu a influenţat rezultatul alegerilor.

Liderul de la Casa Albă şi-a continuat atacurile necruţătoare împotriva organizaţiilor de media care relatează despre posibila implicare a Rusiei. La sfârşitul săptămânii trecute, Trump a transmis pe Twitter că "Aceleaşi Media de Ştiri False care susţineau că Trump nu poate să câştige insistă acum cu făcătura cu Rusia. Invenţie în totalitate! În realitate este vorba de MONITORIZARE şi SCURGERI de informaţii! Găsiţi-i pe autori" - a îndemnat el.

Totuşi, aminteşte The Independent, atât CIA (Agenţia centrală de informaţii a SUA), cât şi FBI (poliţia federală) au conchis în decembrie 2016 că Rusia a încercat să intervină în alegerile din SUA, iar la o audiere desfăşurată luna trecută în Congres directorul poliţiei federale James Comey a confirmat că serviciul său de informaţii anchetează dacă au existat legături între Kremlin şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Iranian BĂTUT-măr în centrul Londrei. Poliţia a arestat nouă persoane - FOTO

În februarie, generalul Michael Flynn, abia numit de Trump consilier pentru securitatea naţională, a fost nevoit să demisioneze la doar trei săptămâni petrecute în acest post după ce s-a aflat că a omis să declare că s-a întâlnit cu oficiali ruşi în timpul campaniei.

Nikki Haley, numită ambasadoare în ianuarie de noul preşedinte american, a mai afirmat pe ABC News că nu există nicio contradicţie între atitudinea ei dură şi poziţia indulgentă faţă de Rusia pe care pare să se plaseze Donald Trump. Fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud a mărturisit că preşedintele i-a spus "nu o dată" să "nu mai critice Rusia" în legătură cu probleme ca anexarea Crimeii şi acţiunile din Ucraina şi Siria. Ea a ţinut să sublinieze că în momentul de faţă nu există nicio relaţie de "dragoste sau altceva" cu Rusia, care înţelege că SUA sunt pe cale să-şi recupereze "forţa şi vocea", şi a dat asigurări că ONU salută "revenirea SUA la conducere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.