Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de IMAGINE dată de Gabriela Firea: Cine a fost numit șef la CSM București

AGERPRES
gabriela firea

Gabriela Szabo a fost numita vineri, 30 iunie 2017, in functia de Director General al CSM Bucuresti.

Astfel, incepând cu aceasta data, Gabriela Szabo se detașează la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, în funcţia de conducere de director general, pe o perioadă de maxim un an.

Citește și: Petre Daea a lansat teoria oii:'Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie'

Primarul General, Gabriela Firea: "Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti un director cu experienta sportiva de nivel mondial, o sportiva care a fost desemnata in urma cu cativa ani 'cea mai buna atleta din lume', fiind medaliata in repetate randuri in cadrul olimpiadelor si totodata detinatoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo sper ca CSM Bucuresti sa devina punct de reper in sportul romanesc si, de ce nu, in sportul mondial. Imi reafirm inca o data sustinerea pentru sport, consider ca are un rol foarte important in viata noastra si a copiilor nostri, drept pentru care voi face tot ce imi sta in putinta sa incurajez si sa dezvolt acest domeniu atat in scoli cat si in timpul liber".

Sportiva de talie mondiala, fost Ministru al Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo a fost desemnată, în anul 1999, cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. A stabilit recorduri mondiale la 2.000 m, în 1998, şi la 5.000 m, în 1999, la Berlin. Totodată, ea este de 14 ani deţinătoarea recordului olimpic la 5.000 de metri. Campioană olimpică la Sydney, în anul 2000, în proba de 5.000 de metri, Gabriela Szabo a mai obtinut medalia de argint la 1.500 de metri la JO de la Atlanta (1996) şi de bronz la Sydney, cele trei medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber, la Atena (1997 - 5.000 de metri), Sevilla (1999 - 5.000 de metri) şi Edmonton (2001 - 1.500 de metri), patru prime poziţii la Campionatele Mondiale de sală şi un titlu de campioană europeană în sală, la Gent (2000 - la 3.000 de metri).

Citește și: Un ministru face un anunț MARE: 'Guvernul PSD-ALDE îşi asumă pe deplin...'

Absolventa a cursurilor Universităţii Babeş - Bolyai din Cluj, a urmat cursurile de master ale ANEFS şi ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, avand si titlul de doctor în educaţie fizică şi sport.

În august 2007, Gabriela Szabo a fost aleasă, în timpul congresului de la Osaka, în Comisia feminină a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.