Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DE TEATRU - CSM a respins demisia lui Negulescu: Ce riscă

captura RTV
Mircea Negulescu

Consiliul Suprem al Magistraturii i-a respins demisia procurorului Mircea Negulescu. Decizia reprezintă o mare lovitură pentru procuror, care poate fi cercetat disciplinar acum. Negulescu riscă excluderea din partid.

Plenul CSM a decis să respingă cererea de demisie a procurorului Mircea Negulescu, după ce reprezentantul Inspecţiei Judiciare a anunţat că instituţia a finalizat raportul procedurii disciplinare în cazul procurorului Mircea Negulescu, urmând ca acesta să fie discutat peste aproximativ 40 de zile de Secţia pentru procurori, care va decide cu privire la răspunderea magistratului.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Procurorul DNA Mircea Negulescu a ÎNCĂLCAT LEGEA / UPDATE

Acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare a vizat "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauza, care are ca efect tergiversarea judecăţii”.

“În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul nu a respectat îndatorirea de a se abţine în cursul instrumentării unui dosar penal deşi se află în relaţii apropiate şi de durata cu unii din subiecţii procesuali implicaţi în cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevăzut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedura Penală”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.