Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Decizia ÎCCJ în dosarul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu / MINUTA

ebihoreanul.ro
justitie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca dosarul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu să fie trimis pentru soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti. 

Instanţa a dispus, totodată, încetarea procesului penal cu privire la George Homoşteanu, fost ministru de Interne, pentru complicitate la săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

Tribunalul Galați aruncă BOMBA într-un caz celebru: 'Au fost ÎNCĂLCATE procedurile' - VIDEO

MINUTA:

2764/1/2016 - În baza art. 396 alin. (6) Cod procedură penală raportat la art. 17 şi art. 16 alin. (1) lit. f) teza a treia Cod procedura penală, încetează procesul penal cu privire la Homoştean George pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii contra umanităţii prevăzută de art. 48 din Codul penal rap la art. 439 alin. 1 lit. e, g şi k din Codul penal. În baza art. 38 alin.1 lit. a Cod procedură penală, trimite cauza ce face obiectul dosarului nr. 32/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare, spre competentă soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Homoştean Tudor, în cuantum de 360 lei şi onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat oficiu pentru inculpaţii Pârvulescu Marin, Hodiş Vasile şi Postelnicu Tudor, în sumă de câte 90 lei, se vor plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Cu apel în ceea ce priveşte soluţia de încetare a procesului penal. Definitivă cu privire la dispoziţia de trimitere a cauzei la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16 martie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.