Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru după audierile de la DIICOT: Controlul la Sf. Maria, fără experți străini

Inquam Photos / Octav Ganea
Spitalul Sfanta Maria

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, marţi, că la începutul săptămânii viitoare va fi făcut controlul la Spitalul "Sfânta Maria”, dar fără experţi internaţionali, precizând că atunci când o firmă de avocatură spune că nu sunt bineveniţi la unitatea sanitară, este de luat serios în considerare acest aspect.

"Este o ruşine pentru noi ca ţară ceea ce s-a întâmplat. (…) Când o firmă de avocatură spune că nu eşti binevenit, este de luat în serios”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, făcând referire la notificarea trimisă în numele Spitalului "Sfânta Maria", printr-o firmă de avocatură, în care se menţionează că experţii străini „nu sunt bineveniţi pe 8 şi 9 decembrie să facă o vizită oficială sau neoficială la Spitalul «Sfânta Maria»”, informează News.ro.

INEDIT! Ce s-a întâmplat cu Mormântul Sfânt din Ierusalim

Ministrul a precizat că verificările la Spitalul „Sfânta Maria” vor fi făcute de Corpul de control al Ministerului Sănătăţii de la începutul săptămânii viitoare, urmând să fie controlate şi achiziţiile făcute de unitatea sanitară pentru transplantul pulmonar.

În urmă cu o zi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunea că experţii străini vor veni în România, la invitaţia Guvernului, şi nu vor face un audit, ci o evaluare menită ”doar să ne ajute, să ne asigure că avem condiţiile necesare pentru efectuarea în condiţii de siguranţă a transplantului de plămâni”.

”Dacă nu va fi în 8-9 decembrie, posibil să fie câteva zile mai târziu. Evaluarea va avea cu siguranţă loc, pentru că acesta este singurul lucru decent pe care noi, ca oameni responsabili, ar trebui să-l facem - anume să ne asigurăm că siguranţa pacientului este primordială, să ne asigurăm că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru a nu pune pacienţii români în pericol”, preciza Voiculescu.

El a catalogat scandalul privind autorizarea transplantului de plămâni ca fiind ”o situaţie deosebit de stânjenitoare, iar ceea ce s-a întâmplat este stânjenitor pentru România şi iresponsabil din partea autorilor”.

Ioan Lascăr ar fi implicat într-o fraudă IMENSĂ. Detalii incredibile despre 'Unitatea de Arși'

Managerul Spitalului "Sfânta Maria”, Narcis Copcă, a mers luni la DIICOT, el declarând că auditul la unitatea sanitară la care ar fi urmat să participe şi reprezentanţi de la Eurotransplant este neoficial şi făcut după zicala "Lupul păzeşte oile”, pentru că această entitate este cea care a preluat organele prelevate în România.

Narcis Copcă a precizat că acuzaţiile din dosar sunt de abuz în serviciu şi că trebuie să existe o lămurire în ce priveşte trimiterea în străinătate, prin Eurotransplant, a organelor donate şi recoltate în România.

"Această organizaţie, de fapt, era chemată să facă un audit neoficial la Spitalul «Sfânta Maria», pentru a alege dintre două centre aflate în competiţie şi care doresc acreditarea de transplant pulmonar, în datele de 8 şi 9. Evident era o minciună, pentru că noi eram acreditaţi, nu suntem în competiţie sau în conflict cu nicio altă clinică", a spus Copcă luni, la intrarea în sediul DIICOT, unde a stat aproximativ nouă ore.

Managerul Spitalului “Sfânta Maria” a depus, în 23 noiembrie, plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru că a refuzat să plătească efectuarea unei operaţii de transplant în această unitate sanitară, iar pacientul a decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.