Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Șefa ÎCCJ dă înapoi după votul din CSM: Cristina Tarcea RESPINGE legile Justiției și face APEL la premierul Tudose

adevarul.ro
cristina tarcea

După ce a avizat pozitiv legile justiţiei şi a stârnit numeroase controverse, șefa celei mai mari instanțe din țară dă înapoi. Într-un interviu pentru Realitatea TV, judecătoarea Cristina Tarcea îi cere premierului să nu dea undă verde actualei variante a reformei în justiție, pe care o vrea Tudorel Toader.

Reacția magistratei vine după ce ministrul Justiției a afirmat că proiectele nu se vor rescrie, indiferent de poziția Consiliului Superior al Magistraturii.

Cei opt membri CSM care au votat pentru aviz pozitiv lansează acuzaţii: Reforma blocată de majoritate

"Dacă astăzi s-ar reluat votul în CSM şi aş avea pe un taler al balanţei şi declaraţia ministrului justiţiei de ieri, cred că m-aş gândi foarte serios dacă votul meu ar mai fi fost un vot de aviz pozitiv cu observaţii pentru că ceea ce contează este faptul că a existat aproape unanimitate în sensul că proiectul ridică 4-6 probleme extrem de serioase, care sunt de natură a marca un regres şi care sunt de natură a pune în discuţie chiar independenţa sistemului judiciar", a declarat pentru Realitatea TVCristina Tarcea, șefa Înaltei Curți de Casatie si Justitie.

"Îmi doresc din tot sufletul ca Guvernul să treacă testul dialogului şi din punctul meu de vedere, asta ar însemna retrimiterea proiectului către Ministerul justiţiei în vederea reluării dialogului pe toate aspectele. Pentru faptul că există şi lucruri bune, nu putem să acceptăm lucrurile care marchează o involuţie şi un regres.”, a spus Tarcea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.