Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Elena Udrea, la un pas să scape de dosarul Hidroelectrica. Acuzațiile au fost restrânse

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat vineri la sediul DNA pentru a fi audiată în dosarul Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru Iorga și care între timp a fost încredințat unui alt procuror. Avocatul Elenei Udrea a declarat la ieșirea de la DNA că în acest dosar acuzațiile au fost restrânse.

„Ce a rămas în discuție sunt aspecte și fapte ce nu țin de natura penală. Sunt fapte care pot fi analizate în virtutea legii finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale. În perioada respectivă, legea prevedea pentru eventuale încălcări ale legii doar sancțiuni contravenționale. Mie mi se pare că dosarul o să aibă o evoluție către această finalitate”, a spus avocatul Elenei Udrea, la ieșirea de la DNA.

Avocatul Elenei Udrea a mai spus că banii au fost folosiți pentru partid și pentru finanțarea campaniei electorale locale din 2012, iar Elena Udrea „nu a fost nici măcar candidat în acea campanie”.

În dosar e vorba de o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica.

În vara anului 2010, contractul extrem de profitabil pe care Buzăianu îl avea cu Hidroelectrica, urma să expire, moment în care ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului în guvernul Boc. Avea nevoie de cineva, spun procurorii DNA, care să intervină la Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Ion Ariton, astfel încât contractul să fie reînnoit. Elena Udrea ar fi cerut pentru acest serviciu 5 milioane de dolari. Banii i-ar fi primit doi ani mai târziu. O parte din bani, primiți cash, ar fi mers către finanțarea Partidului Democrat Liberal, iar o altă parte i-ar fi primit sub forma unui pachet de acțiuni la o entitate media.

Elena Udrea declara în 2015 că acest nou dosar este bazat pe denunțurile Anei Maria Topoliceanu, fostă șefă a Companiei Naționale de Investiții și fostă colaboratoare a sa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.