Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în Franța: Marine Le Pen, detronată în sondaje

marine le pen

Emmanuel Macron, în creştere puternică în opţiunile electoratului, o depăşeşte pentru prima oară pe Marine Le Pen, candidata extremei drepte, în primul tur de scrutin în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, potrivit unui sondaj Harris Interactive publicat joi şi citat de AFP, scrie agerpres.ro

Cu un câştig de şase puncte în două săptămâni, fondatorul mişcării "En Marche!" (centru) acumulează 26% din intenţiile de vot, faţă de 25% pentru preşedinta Frontului Naţional, a cărei poziţie rămâne stabilă, potrivit acestui sondaj realizat pentru France Televisions.

Victor Ponta s-a DEZLĂNȚUIT la România TV: ATAC la Liviu Dragnea


În turul doi, fostul ministru al economiei ar câştiga detaşat în faţa preşedintei Frontului Naţional cu 65% din voturi (+5%) faţă de 35% (-5%). 

Acesta este primul sondaj realizat de Harris Interactive pentru France Televisions după anunţarea unei alianţe între Emmanuel Macron, fost ministru al economiei sub preşedinţia socialistului Francois Hollande, şi Francois Bayrou, preşedintele Mişcării Democrate (MoDem, centru). 

Candidatul dreptei, Francois Fillon, a cărui campanie este afectată de peste o lună de suspiciuni generate de angajări fictive ale soţiei şi celor doi fii ai săi, rămâne pe poziţia a treia, cu 20% din intenţiile de vot, în scădere cu un punct. 

Urmează apoi candidatul socialist Benoit Hamon (13%, -1%) şi cel al "Franţei Nesupuse" (stânga radicală), Jean-Luc Melenchon (12%, -1%). 

Printre motivaţiile persoanelor intervievate figurează mai întâi proiectul candidatului (63%), capacitatea sa de a aduce idei noi (57%), dorinţa ca propriul candidat să câştige alegerile (56%), onestitatea candidatului (54%). 

Conform aceluiaşi sondaj, 82% dintre persoane intervievate se declară interesate (mult sau suficient) de alegerile prezidenţiale, 18% nu sau deloc. 

Sondajul a fost realizat online între 6 şi 8 martie, pe un eşantion reprezentativ de 4.533 persoane înscrise pe listele electorale, prin metoda cotelor. Marja de eroare este între 0,6 şi 1,6 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.