Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Marea Britanie ar putea rămâne în UE. Explicațiile fostului premier Tony Blair

tony blair

Liderii Uniunii Europene sunt dispuși să schimbe regulile blocului comunitar privind libertatea de mișcare pentru lucrători, deschizând o oportunitate pentru Marea Britanie de a evita un ''Brexit dur'' care ar aduce mari daune, a declarat sâmbătă fostul premier britanic Tony Blair, potrivit Reuters, scrie agerpres.ro.

VICTORIE fără milă! Cine a câștigat finala de la Wimbledon

Alegerea președintelui francez Emmanuel Macron a pus pe masa discuțiilor reforma UE, ceea ce înseamnă că Marea Britanie și blocul comunitar s-ar putea "întâlni la mijloc" în găsirea unui acord care să mențină Londra în interiorul celei mai mari zone comerciale din lume, a afirmat Blair.

"Liderii europeni — bineînțeles, din discuțiile mele — sunt dispuși să ia în considerare schimbări pentru a se pune în acord cu Marea Britanie, inclusiv în privința libertății de mișcare", a subliniat fostul premier laburist într-un articol publicat de Institute for Global Change.

"Opoziția la libertatea de mișcare a persoanelor, odată depășită, e mult mai nuanțată. Francezii și germanii împărtășesc unele dintre îngrijorările britanicilor, în special în privința imigrației, și ar face un compromis în legătură cu libertatea de mișcare", a adăugat el.

Fost șef al SPP, dezvăluiri INCENDIARE despre Liviu Dragnea: CUTREMUR pe scena politică

Comentariile lui Blair sunt în contradicție cu poziția de negociere a UE, care subliniază că nu se pot alege beneficiile apartenenței la piața unică a UE fără să se accepte libertatea de mișcare a lucrătorilor din UE.

Blair a deplâns faptul că atât Partidul Conservator al premierului Theresa May, cât și Partidul Laburist de opoziție și-au setat pozițiile pe ieșirea din piața unică, fără a explora alternative.

"Date fiind miza și ceea ce descoperim zilnic despre costurile Brexit-ului, cum poate fi corect să se elimine deliberat din discuție opțiunea unui compromis între Marea Britanie și UE, astfel încât Marea Britanie să rămână în cadrul unei Europe reformate?", a spus el.

Tony Blair a fost prim-ministru timp de zece ani, încheindu-și mandatele în 2007. El și-a dorit să ducă Marea Britanie în zona euro și era de părere că Londra ar trebui să fie unul din liderii din UE, nu să se retragă din blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.