Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru - Termenul pentru EXTRĂDAREA lui Ghiță, PRELUNGIT

captura tv
sebastian ghita
Autoritățile de la Belgrad au decis prelungirea, cu 40 de zile, a perioadei în care România poate cere extrădarea lui Sebastian Ghiță. Perioada în care autoritățile române pot să facă demersurile necesare pentru extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiță a fost prelungită de Serbia cu 40 de zile, anunță Antena3.
Nu se ştie însă dacă acest lucru a venit ca o rugăminte din partea autorităţilor din România sau pur şi simplu se urmează procedura conform convenţiei din 1957.
Statul român avea la dispoziție 18 zile de la momentul în care Sebastian Ghiță a fost prins pentru a trimite documentele respective, traduse în limba sârbă, autorităților de la Belgrad.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat luni că actele de la instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiță vor fi gata în termenul legal.

„Ele sunt la traducător de multă vreme. Din momentul în care am început să primim documente, aveam traducătorii pregătiți. În scurt timp vor fi gata. Eu sunt convins că vor fi gata în termenul legal”, a spus Tudorel Toader.

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad, în data de 13 aprilie, după ce s-a legitimat cu acte false. Ghiţă era dat în urmărire generală din luna decembrie 2016 şi se afla pe lista Europol a celor mai căutaţi infractori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.