Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Un site de ştiri a fost închis a doua oară de ANCOM, la o zi după ce fusese redeschis

internet

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă decizia de a închide pentru a doua oară site-ul justitiarul.ro, pentru că ar fi publicat informaţii false despre epidemia de coronavirus.

Site-ul justitiarul.ro a fost închis prima dată săptămâna trecută, însă proprietarul a depus o cerere de redeschidere, exprimându-şi disponibilitatea de a respecta anumite condiţii puse de Grupul de Comunicare Strategică. Redeschis, miercuri, 29 aprilie, site-ul a fost închis joi, 30 aprilie.

Din decizia publicată pe site-ul ANCOM:

"Având în vedere că, astfel cum rezultă din propunerea înaintată MAI de către GCS, în cadrul analizei efectuate, în data de 30 aprilie 2020, cu privire la conținutul disponibil prin intermediul site-ului https://www.justitiarul.ro/, GCS a constatat faptul că, ulterior încetării efectelor Deciziei președintelui ANCOM nr. 506/2020, referitoare la accesul utilizatorilor la conținutul disponibil pe acest site - decizie emisă ca urmare a adresei MAI nr. 12758/23.04.2020, înregistrată la ANCOM cu nr. SC-12733/23.04.2020 - „pe site-ul amintit au fost păstrate și postate informații false referitoare la COVID – 19”, fiind invocate în susținerea acestei constatări următoarele articole:

- articolul cu titlul ”Cartea „Manifest” despre ieșirea din robie, viața sau Covid-19 (http://www.justitiarul.ro/cartea-manifest-despre-iesirea-din-robie-viata-sau-covid19/ ), semnat de autorul Mihnea CODRESCU. Conform susținerilor GCS, „Deși lucrarea analizată în articol nu are nicio legăură cu noul tip de coronavirus sau cu criza generată de această pandemie, prin introducerea în titlu a sintagmei ieșirea din robie, viața sau Covid-19, autorul instigă la nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus pentru a ieși din robie.”, fiind redată în acest sens „concluzia articolului, frazele cu care autorul închide articolul:

…..Singurul lucru care contează atunci când un popor este agresat de o forță superioară, fie și de propriul Stat, este să facă la timp schimbările potrivite pe plan orizontal, organic, de la om la om, în primul rând la nivel ideologic.

Norocul nostru în această luptă feroce lansată împotriva tuturor popoarelor creştine este poziționarea tot mai asumată a unor mari popoare și a liderilor acestora din Europa de Est, care nu vor să-și vadă civilizațiile contopite în cazanul încins al diversității anonime. Vedem clar opoziția tot mai hotărâtă a grupului Vișegrád (V4) și a Rusiei împotriva hegemoniei care se pregătește dinspre Apus. Atuurile noastre principale în această luptă anunțată este faptul că am 2/3 știut să ne păstrăm bazele creştine și că adevărații noştri frați, ortodocșii, au reușit până în prezent să demonstreze cosmopoliților că puterea nu este încă unipolară!

Ne aflăm într-un moment fundamental, în care destinul strigă să alegem pentru națiunea, credința și neamul nostru în acord cu tradiția și valorile strămoșești; iar acest lucru ar trebui să ne pună serios pe gânduri până nu este prea târziu, altfel România o să plătească un tribut ireversibil!”

- articolul cu titlul „De ce nu se fac necropsii în pandemia Covid-19?”, care, potrivit analizei GCS, „reia tema amplificării cu bună știință a autorităților a pericolului reprezentat de noul tip de coronavirus, cu scopul de a justifica limitarea drepturilor civile și de a amplifica profitul corporațiilor din domeniul medical.” fiind redat în acest sens următorul fragment din articol: „Nu se dorește a se preciza cauza reală a morții, deoarece nu se diferențiază între cei care au murit din cauza coronavirusului și cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare. În acest mod se exagerează gravitatea pandemiei, se justifică, pe de o parte, limitarea drepturilor civile (și implicit criza economico-socială indusă), iar pe de alta parte, se amplifică profitul corporațiilor din domeniul medical.”

- articolul cu titlul „Lupta cu tirania, am câștigat o bătălie! (http://www.justitiarul.ro/lupta-cu-tirania-am-castigat-o-batalie/), publicat la data de 30 aprilie 2020, cu privire la care GCS a reținut că în cuprinsul acestuia „jurnalistul Marius Albin MARINESCU repostează, preluând un link al unui site din Republica Moldova […], unul dintre articolele care a atras închiderea inițială a site-ului, dovedind nu doar că nu dorește să nu mai propage informațiile false, ci chiar promovând din nou aceleași informații pe care s-a angajat că le va elimina. Acest fapt dovedește reaua-credință a persoanei și arată dincolo de orice dubiu că solicitarea sa a avut scopul de a induce în eroare autoritățile”

Având în vedere propunerea GCS înaintată MAI constând în transmiterea către ANCOM a solicitării de a emite „o nouă decizie de blocare a site-ului www.justițiarul.ro, având în vedere nu doar faptul că materialele referitoare la COVID – 19 nu sunt filtrate de administratorul siteului, […] dar pe acest site sunt găzduite materiale (exemplificate mai sus) special concepute pentru a manipula opinia publică, dar și informațiile care au atras închiderea inițială sunt reluate de administratorul site-ului menționat.”"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.