Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de ultimă oră pentru şeful unui Consiliu Judeţean: Dat afară după ce a fost condamnat

klaus iohannis

Epurări masive în toate instituţiile cu câteva luni înaintea alegerilor. Şeful Consiliului Judeţean din judeţul preşedintelui Klaus Iohannis a fost dat afară. Anunţul a fost făcut chiar astăzi.

Prefectura a anunțat în urmă cu scurt timp că a fost semnat ordinul de încetare din funcție a președintelui CJ, Ioan Cindrea, în urma condamnării cu suspendare la închisoare. „Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului Preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, domnul Ioan Cindrea, a fost semnat, prin delegare de atribuţii, de către doamna subprefect Anca Livia Şandru, astăzi, 7 martie 2016”, a anunțat Claudia Stanciu, purtător de cuvânt Prefectura Sibiu.

Vezi şi: Un primar PNL, 'umflat' de procurori: Cu ce l-au prins oamenii legii

Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, și-a înaintat demisia în cursul zilei de vineri, dar rămâne încă în funcție până ce va fi emisă o hotărâre de guvern privind demisia sa. Motivul invocat pentru demisia sa a fost că “va participa la alegerile locale din 5 iunie”, potrivit unui comunicat de presa. Președintele CJ, Ioan Cindrea, a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat. Ioan Cindrea a preluat funcția de președinte CJ în vara anului 2012, după ce a fost ales cu un procent de 43,12%, respectiv 51.119 de voturi, anunţă Sibiu100.

Citeşte şi: Kovesi anunță percheziții de amploare ale DNA în Brăila și Galați: Pe cine vizează procurorii

Un liberal va fi noul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, până la alegeri, după ce social-democratul Ioan Cindrea a fost demis luni din funcţie, printr-un ordin al Prefecturii. Surse liberale au precizat luni, pentru AGERPRES, că PNL îl va propune pentru funcţia de preşedinte al CJ Sibiu pe Constantin Şovăială.

Citește și: Imaginile anului în presa din România! Cum a putut să apară Dana Grecu la Antena 3: Interzis minorilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.