Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură a procurorilor: Au 'săltat' un director care lua mită de 10 ani

medic spaga mita

Eugen Niculescu, director al societăţii cu capital majoritar de stat IOR SA, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

Mita a fost primită timp de zece ani, în tranşe periodice, potrivit unui comunicat al DNA. "În perioada 3 noiembrie 2006 - 26 februarie 2016, inculpatul Niculescu Eugen, în calitate de director al SC IOR SA, a solicitat şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), în tranşe periodice, sume reprezentând un procentaj de 10% din valoarea facturilor achitate de instituţia pe care o conducea către firmele denunţătorului. În schimbul acestui comision (totalizând 61.886 lei), inculpatul s-a asigurat de buna derulare a contractului de servicii medicale, fără întârzieri la plată", se precizează în comunicat.

Eugen Niculescu a fost prins în flagrant pe 26 februarie, imediat după ce a primit de la omul de afaceri suma de 2.300 de lei, reprezentând 10% din ultimele plăţi. Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale a sumelor primite cu titlu de mită de inculpatul Eugen Niculescu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.