Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură pentru PNL. Doi grei spun adio Parlamentului. Dezastru total într-o filială

Dezastrul pentru liberali  continuă să ia  proporții la redistribuirea  mandatelor rămase. Pe fondul rezultatelor foarte proaste obținute de liberali pe județe, la alegerile parlamentare, iar pe măsură ce se finalizează procesul de repartiție al mandatelor nume importante ies din joc.

Vezi și: Cum se fac jocurile pentru desemnarea noului premier. Coaliția parlamentară se mărește

În  Maramureș,   spectacolul dezolant este  aproape  complet  pentru liberalii locali. Acolo s-a mers  pe  o strategie    considerată  câștigătoare și care s-a  întors împotriva  lor fiind  sancționată atât de electorat, dar și sabotată de primarii locali.  La sfârşitul lunii octombrie, PNL Maramureş şi-a anunţat listele de candidaţi pentru Parlament, şirul aspiranţilor pentru Camera Deputaţilor fiind deschis nici mai mult, nici mai puţin decât de către Viorica Cherecheş, mama primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

În încercarea sa  disperată de a aduna  cât mai multe   voturi liderul filialei liberale, Mircea  Dolha a  făcut o înțelegere cu respectivul edil pentru un sprijin  reciproc în campanie. Cherecheș a avut însă  grijă  să-și promoveze doar  propria mamă în  județ, iar  influența pe  care  el  o are asupra  unor primari liberali, social-democrați și independenți a  folosit-o pentru a-i îndemna să facă  blat în defavoarea PNL, susțin surse liberale.

Așa se  face  că  PSD a câştigat alegerile în judeţul Maramureş, obţinând peste 44% din voturile exprimate, iar pe locul al doilea este PNL cu peste 22% din voturi, potrivit datelor finale oficiale.  Liberalii au obținut doar calificarea Vioricăi Cherecheș în  viitoarea Cameră a Deputaților. Restul candidaților liberali, inclusiv  Dolha și  Anca   Boagiu, parașutată  de la București direct pe capul  liberalilor moroșeni, au așteptat cu sufletul la  gură procesul  redistribuirii.

Vezi și: ACORD finalizat. Rompetrol a fost cumpărat de chinezi

În această dimineață, misterul s-a lămurit.   Sursele citate ne-au confirmat că Dolha  și Boagiu au rămas în afara Parlamentului, ei fiind  candidați pe lista de partid, unul pe locul  unu  la Senat și liderul PNL București Sector 2 la Cameră.

Interesant  este faptul că unicul parlamentar intrat în Parlament  pe listele filialei se  pregătește să le dea liberalilor  o nouă lovitură.  Viorica  Cherecheș  ar  urma  să părăsească partidul care a  adus-o în Senat  și să devină independent. Totul cu asentimentul  fiului său, care face  ca cercul  trădării înțelegerii cu Dolha  să fie complet.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.