Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ dură pentru UBER după UNTOLD: Polițiștii clujeni, de partea taximetriștilor/ UPDATE

uber

Serviciul UBER a încasat o lovitură după în ultima noapte a festivalului UNTOLD de la Cluj. Pentru că nu are parteneri în Cluj și pentru a specula evenimentul, Uber a transferat peste 100 de șoferi parteneri din București și alte orașe. Aceștia au circulat prin Cluj cu hărțile digitale în față. Nemulțumiți că au o astfel de concurență, taximetriștii au chemat polițiștii. Oamenii legii au aplicat amenzi uriașe și au deținut taloanele unor mașini.

Patru șeferi Uber au pățit-o la Cluj. Potrivit clujust.ro, totul a pornit de la un șofer Uber care a vorbit urât cu un taximetrist și care apoi a fost blocat cu mașinile de colegii taximetristului. Șoferul Uber a sunat la Poliție pentru a se plânge că este agresat. În replică, mai mulți taximetriști s-au urcat ca și clienți în mașini conduse de șoferi parteneri Uber și au făcut comenzi la adresa Secției 6 de Poliție Cluj-Napoca. În momentul în care s-au dat jos din mașini, au alertat polițiștii că se efectuează transport neautorizat de persoane. Șoferii Uber prinși astfel au replicat că-și duc niște prieteni cu mașina. Când au văzut că sunt amendați, au sunat la ora 1 noaptea un avocat din București și au refuzat să dea declarații.

Vezi și: Scandalul traficanților de arme: Șeful DIICOT, reacție la adresa jurnaliștilor de la Sky News

Patru șoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei în baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. De asemenea, plăcuțele de înmatriculare au fost reținute 6 luni. La ora 2, Uber era suspendat la Cluj și nu se mai putea comanda masină.

„Uber este un serviciu ilegal, conform legii 129/2015 care completeaza legea 38/2003. Ei spun ca fac „ride sharing”. Noi nu am împărțit mașina cu nimeni. Am făcut comanda exact ca la un dispecerat taxi si a venit mașina”, a spus vicepreședintele sindicatului taximetriștilor din Cluj, Ioan Pugna, potrivit clujust.ro.

Vezi și: Ascensiune fulminantă a omului care i-a turnat pe Șova și Ponta la DNA

UPDATE: Uber reacționează după evenimentele de la Cluj și denunță o agresiuni, o tentativă de intimidare.

„Uber dezaproba ferm astfel de agresiuni si actiuni de intimidare ale partenerilor Uber si ii sprijinim in orice mod posibil. Uber este un serviciu inovator, inca nereglementat - functionam in Romania si alte 20 de stare europene. Exista un demers de reglementare la nivelul UE, in linie cu recomandarile Comisiei Europene. Uber NU este un serviciu de taxi - Uber este o aplicatie e mobil care pune in legatura pasageri cu soferi parteneri, persoane care isi impart masina personala ocazional pentru a-si acoperi costurile masinii sau pentru a face un venit in plus. Uber reprezinta inca o optiune la modalitatile de transport urbane existente. Exista insa actori privati care ar dori ca lucrurile sa ramane neschimbate si care decurg la masuri care pun in pericol siguranta fizica a pasagerilor si ale soferilor parteneri”, precizează Alexandra Corolea, reprezentant Uber România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.