Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură FULGERĂTOARE pentru DNA: Inspecția Judiciară îi dă dreptate lui Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Inspecția Judiciară le dă o lovitură grea celor de la DNA. Procurorii îl reclamaseră pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, la CSM pentru că ar fi încălcat independența justiției prin declarațiile publice făcute în ”Dosarul Belina”.

Cei de la Inspecția Judiciară susțin că Tudorel Toader nu a încălcat independența justiției.

"Declarațiile domnului Tudorel Toader, ministrul Justiției, cu privire la o anchetă penală a DNA în curs, ce are ca obiect cercetarea unor fapte penale, reprezintă o formă de imixtiune în activitatea procurorilor. Sub acest aspect, procurorul șef al DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să analizeze dacă aceste afirmații sunt de natură să afecteze independența sistemului judiciar, întrucât prin declarațiile din data de 26 septembrie 2017, domnul ministru al Justiției a indus ideea în opinia publică că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal", se arata într-un comunicat al DNA, la momentul reclamării la CSM.

"Acreditarea ideii că procurorii DNA nu investighează fapte ce reprezintă încălcării ale legii penale sunt de natură să afecteze încrederea opiniei publice în activitatea desfășurată de DNA. Preluarea afirmațiilor și de către alte publicații a contribuit la amplificarea acestor consecințe, cu afectarea independenței întregului sistem judiciar și manipularea opiniei publice", atrage atenţia Direcţia Naţională Anticorupţie.

DNA explică faptul că problema de drept invocată de Toader a fost tranșată în mod definitiv de către Înalta Curte de Casație Și Justiție prin Decizia penală nr. 13 din 24 ianuarie 2014 a completului de 5 judecători, prin care s-a stabilit că "fapta ministrului care promovează o hotărâre de guvern având ca obiect trecerea în mod nelegal a unui bun imobil din domeniul public al statului într-o altă formă de proprietate publică, producând un avantaj patrimonial unei societăți comerciale, constituie infracțiunea de abuz în serviciu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.