Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea dată de CSM: Ce s-a întâmplat cu procurorii din dosarul lui Sebastian Ghiţă

CSM

Mihail Tudose, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi Aurelian Mihăilă, procuror la acelaşi parchet, au fost suspendaţi din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, după ce au fost trimişi în judecată în dosarul deputatului Sebastian Ghiţă. Potrivit unui comunicat al CSM, hotărârile Secţiei pentru procurori din CSM au fost luate în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni.

Deputatul Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată miercuri de DNA Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj. În acelaşi dosar, procurorul Liviu Mihail Tudose este acuzat de luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Aurelian Constantin Mihăilă va fi judecat pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cercetare abuzivă. Potrivit DNA, în perioada iunie 2013 - primăvara anului 2014, în timp ce pe rolul PCA Ploieşti se afla, în curs de urmărire penală, o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate au obţinut informaţii confidenţiale pe mai multe căi, printre beneficiarii acestor informaţii nedestinate publicităţii fiind şi Sebastian Ghiţă.

DNA precizează că informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.