Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură grea pentru CSM: decizie neașteptată a instanței, împotriva Consiliului

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Consiliul Superior al Magistraturii a emis o Hotărâre în decembrie 2016 prin care se înființa, în interiorul sistemului judiciar instituția consilierului de etică.

Citește și: Tudose, încercuit la Palatul Victoria. Cum conduce Dragnea prin interpuși și fideli în posturi cheie

Consilierii de etică aveau rolul de a supraveghea respectarea codului de conduită etică în cadrul CSM, de a acorda consultanță funcționarilor publici din cadrul Consiliului cu privire la respectarea codului de conduită și întocmeau rapoarte trimestriale privind respectarea codului de conduită.

În cadrul CSM existau doi astfel de consilieri, care proveneau fie din rândul judecătorilor, fie din rândul procurorilor, dar cu obligația de a avea un anumit nivel de experiență.

Citește AICI Hotărârea CSM prin care s-a înființat instituția consilierului de etică.

În urma unei contestații la Curtea de Apel București, cei de la CSM s-au trezit că instituția consilierului de etică este pulverizată.

”Anulează în parte Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1246/18.10.2016, respectiv în ceea ce priveşte dispoziţiile privind Inspecţia Judiciară din preambul, art.1, art.5, art.6 alin.1,4 şi 5, art.7, art.8, art.9 alin.2, art.10 alin.2. Dispune suspendarea executării dispoziţiilor privind Inspecţia Judiciară din hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1246/18.10.2016 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03 iulie 2017”, se arată în decizia instanței.

Decizia instanței este una cu atât mai interesantă cu cât ea vine în contextul în care CSM trebuie să arbitreze conflictul din interiorul DNA, acolo unde Laura Codruța Kovesi a îndepărtat doi procurori pe motive de nerespectare a codului de conduită și mulți alți procurori își cer retragerea din DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.