Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură GREA pentru părintele-cântăreţ Pomohaci. Mai-marii Bisericii au DECIS: INTERZIS la slujbe

YouTube
cristian pomohaci

Aflat în centrul unui scandal de proporţii, părintele Cristian Pomohaci a primit o lovitură dură din partea superiorilor săi. Preotul nu va mai avea voie să oficieze niciun fel de slujbă bisericească timp de 30 de zile şi va trebui să aducă dovezi pentru demontarea acuzaţiilor care i se aduc. Decizia a fost luată, ieri, de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, potrivit EVZ.

"Părintele ne-a oferit câteva lămuriri, însă, după cum prevăd regulamentele noastre bisericeşti, părintele a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine şi a tuturor slujbelor bisericeşti pe o perioadă de 30 de zile, timp în care trebuie să aducă argumente pentru dezvinovăţirea sa", a declarat Consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Eugen Moldovan.

Potrivit acestuia, Pomohaci a negat toate acuzaţiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care să îl dezincrimineze. El a dat explicaţii şi în faţa mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu.

De cealaltă parte, cazul părintelui Cristian Pomohaci a luat amploare după ce poliția a sesizat organele judiciare după apariția fișierului audio în care preotul ar fi încercat racolarea unui minor în scopuri sexuale.

Întreg scandalul a pornit după ce au ieşit la iveală înregistrări audio în care Cristian Pomohaci l-ar instiga pe un tânăr ce îi marturisește că e minor, să îi arate organul genital poreclit de preot "ciocanul". De asemenea acesta s-ar fi oferit să îi dea bani tânărului și i-a mărturisit cum l-a urmărit în ultimul an.

Citeşte şi: Tăieri de SALARII la BNR. Cu cât a SCĂZUT salariul lui Mugur Isărescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.