Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură IMENSĂ pentru Trump: Anchetatorii au făcut o serie de interceptări din timpul campaniei președintelui american

foxnews.com
trump

Anchetatorii americani au interceptat convorbirile telefonice ale fostului şef de campanie al preşedintelui Donald Trump, Paul Manafort, în baza unui ordin secret emis de o instanţă, înainte şi după alegeri, au declarat surse apropiate dosarului pentru CNN. Acesta este un pas extraordinar care implică un înalt oficial din campanie, în prezent în centrul investigaţiei privind presupusa interferenţă rusă în scrutin.

Interceptările au continuat până la începutul acestui an, inclusiv într-o perioadă în care se ştia că Manafort discuta cu preşedintele Donald Trump.

Citește și: Francezii l-au fermecat pe Trump: Ce decizie surpriză a luat președintele american

O parte dintre informaţiile strânse includ discuţii care au generat îngrijorare în rândul anchetatorilor că Manafort a încurajat ruşii să ajute în campanie, au spus trei surse apropiate investigaţiei. Două dinte aceste surse au atras, însă, atenţia că dovezile nu sunt concludente.

Echipa procurorului special însărcinat cu investigaţia privind Rusia, Robert Mueller, a primit detalii despre aceste discuţii.

Un ordin secret pentru interceptare, autorizat în instanţa care se ocupă de aplicarea Legii privind supravegherea pntru informaţii externe, a intrat în vigoare după ce Manafort a devenit subiectul unei anchete FBI lansată în 2014. Această anchetă viza activitatea desfăşurată de un grup de firme de consultanţă de la Washington pentru fostul partid de guvernare ucrainean.

Supravegherea a fost întreruptă la un moment dat, pe parcursul anului trecut, din lipsă de dovezi, potrivit uneia dintre surse. Însă FBI a relansat-o, după obţinerea unui noi mandat, valabil până cel puţin la începutul acestui an.

Surse citate de CNN afirmă că acest al doilea mandat face parte din eforturile FBI pentru a ancheta legăturile dintre asociaţi de campanie ai lui Trump şi presupuşi agenţi ruşi. Astfel de mandate necesită aprobarea conducerii Departamentului de Justiţie, iar FBI trebuie să ofere instanţei informaţii care să justifice suspiciunea că subiectul mandatului acţionează ca agent pentru o putere externe.

Citește și: UPDATE Uraganul Maria a LOVIT prima insulă: Ce viteză amețitoare ating rafalele și câte zeci de mii de persoane sunt în pericol - VIDEO

Nu este clar când a intrat în vigoare noul mandate. Însă interesul FBI s-a accentuat în toamnă, din cauza comunicaţiilor interceptate dintre Manafort şi presupuşi agenţi ruşi, precum şi dintre ruşi între ei.

Cum discuţiile dintre Manafort şi Trump au continuat după ce preşedintele a fost învestit în funcţie, nu este clar dacă liderul de la Casa Albă a fost surprins în interceptări.

Nici Casa Albă, nici purtătorul de cuvânt al lui Manafort nu au comentat informaţiile, potrivit News.ro.

Aliaţii fostului manager de campanie se tem că Mueller va încerca să construiască orice caz împotriva lui Manafort, chiar dacă acuzaţiile aduse nu au legătură cu alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în speranţa că-l va forţa pe acesta să ofere informaţii despre alţi apropiaţi ai preşedintelui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.