Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în sistemul sanitar: 3 manageri de spital, vizaţi de ANI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate precum și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către trei manageri de spital.

Lista nominală a celor trei manageri de spital în cazul cărora Agenția a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală:

1)

SECĂȘAN DUMITRU

Manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița

INCOMPATIBILITATE

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 octombrie 2009 - 12 august  2014,întrucât a deținut, simultan cu funcția de manager, și calitatea de Consilier local în cadrul Consiliului Local Reșița și a obținut venituri de natură salarială de la AQUACARAȘ S.A.,PIEȚE REȘIȚA S.R.L. și ASOCIAȚIA DEZVOLTATORILOR INTERCOMUNITARI – INTERCOM DEȘEURI CARAȘ SEVERIN (în calitate de reprezentant în Adunarea generală a acționarilor, în Consiliul de administrație, în Comitetul de direcție și în Comisia de cenzori, potrivit fișelor fiscale aferente), încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

 

SECĂȘAN DUMITRU a deținut funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Reșița în perioada 30 octombrie 2009 - 01 decembrie 2010, iar, începând cu data de 01 decembrie 2010, deține funcția de manager al spitalului. De asemenea, în perioada 19 iunie 2008 - 12 august 2014, persoana evaluată a deținut și funcția de Consilier local în cadrul Consiliului Local Reșița.

2)

MIHĂESCU MARIUS ALIN

Manager al Spitalului Orășenesc Oțelu-Roșu, Județul Caraș-Severin

INCOMPATIBILITATE

Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 august 2012, întrucât deține, simultan cu funcția de manager, și funcția de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și b) din Legea nr. 95/2006.

 

MIHĂESCU MARIUS ALIN a fost numit în funcția de manager interimar al Spitalului Orășenesc Oțelu-Roșu la data de 30 august 2012, iar, începând cu data de 03 decembrie 2012, deține funcția de manager al spitalului. De asemenea, începând cu data de 05decembrie 2007, persoana evaluată deține și funcția de administrator al S.C. PACK-MONACO S.R.L.

3)

BURICEA SIMONA-DANIELA

Manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV ȘI PENAL

A încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de manager al Sanatoriului de Nevroze Predeal, a semnat contracte de execuție lucrări și a aprobat achiziționarea de bunuri și servicii de la JORD MOBIL COM S.R.L.,respectiv ALDREX CONS S.R.L. (societăți comerciale în cadrul cărora soțul acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator), precum și cu TERMO BUNEA S.R.L. și MONTANO EURO CONSTIL S.R.L. (societăți comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a fost angajată în funcția de contabil în perioada 01 aprilie 2008 - 01 aprilie 2013).

 

De asemenea, în perioada 2011 - 2013, soțul persoanei evaluate a obținut prin intermediul societăților comerciale al căror administrator este un folos patrimonial în cuantum de 971.511,05 Lei, iar TERMO BUNEA S.R.L. și MONTANO EURO CONSTIL S.R.L., societăți comerciale în cadrul cărora persoana evaluată a fost angajată în funcția de contabil, au obținut un folos patrimonial în cuantum de 113.772,88 Lei.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (2) din Legea nr. 95/2006.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 301, alin. (1) din Codul Penal, întrucât, în perioada exercitării funcției de manager interimar al Sanatoriului de Nevroze Predeal, BURICEA SIMONA-DANIELA a semnat o serie de acte administrative prin care a creat un folos material rudelor sale de gradul I, respectiv fiul și soțul, în cuantum de 73.062 Lei (venituri salariale), aceștia fiind angajați în cadrul sanatoriului.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.