Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură la Chişinău: Primarul Dorin Chirtoacă rămâne în AREST

Dorin Chirtoaca

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat temporar din funcţie, va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu, potrivit unei decizii a Judecătoriei Chişinău, relatează site-ul UNIMEDIA.INFO.

Potrivit deciziei judecătorilor, mandatul de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă a fost prelungit până la data de 12 octombrie. Totodată, magistraţii au respins şi cererea de părăsire a domiciliului, depusă anterior de avocaţii lui Chirtoacă, pentru a participa la Congresul Puterilor Locale.

Magistraţii au respins şi cererea avocaţilor de a-l recuza pe procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu, cel care consideră că temeiurile înaintate anterior pentru menţinerea arestului la domiciliu şi-au păstrat actualitatea.

Dorin Chirtoacă a subliniat că procurorii nu au adus niciun fel de probe noi în dosar care să-l menţină în arest la domiciliu.

"Demersul procurorului este acelaşi text. S-a schimbat doar data. Este unul şi acelaşi text, aceleaşi cuvinte, aceleaşi virgule, aceleaşi sublinieri. Este şi acelaşi număr de pagini. Asta înseamnă că domnul procurorul a modificat doar datele şi dată la printer. Este trasă la xerox, e aceeaşi hârtie. Ce fel de probe, motive sau circumstanţe noi? Faptul că a schimbat data? Mă îndoiesc că asta înseamnă probe noi", a spus Chirtoacă, scriu cei de la Mediafax.

Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă într-un dosar privind parcările cu plată. Chirtoacă a fost suspendat din funcţie până la emiterea unei sentinţe definitive.

Recent, Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat că primarul Chişinăului este cercetat penal într-un nou dosar, în care este suspectat de încălcarea atribuţiilor de serviciu.

Citeşte şi: Prim-vicepreședinte PNL, lăsat FĂRĂ PERMIS. Prins gonind cu 172 km/h, într-un Mercedes 'fantomă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.