Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura lui Cioloș: Ordonanța care îl face STĂPÂN pe Klaus Iohannis

presidency.ro
Klaus Iohannis

Guvernul condus de Dacian Cioloș dă o lovitură pe ultima sută de metri și îi face un cadou nesperat președintelui Klaus Iohannis. Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care președintele poate angaja la discreție personal în Administrația Prezidențială, dar poate să și elimine oamenii care nu-i mai sunt pe plac.

Citește și: Liviu Dragnea și Gabriela Firea, dezvăluiri INCENDIARE

Citește și: Întâlnire de GRAD ZERO la Palatul Cotroceni: Cu cine a dat mâna Klaus Iohannis / FOTO + VIDEO

Conform OUG Nr.80 din 16.11.2016 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale, pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 136 din Legea nr. 304/2004, președintele Klaus Iohannis a primit mână liberă la transferuri.

”Articolul 2

Compartimentele din structura Administraţiei prezidenţiale, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile acestora se stabilesc prin regulamentul de organizare şi funcţionare. Numărul maxim de posturi, structura organizatorică, precum şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale Administraţiei prezidenţiale se aprobă de Preşedintele României”, se arată în Ordonanța citată.

Totodată, președintele poate scăpa de oamenii incomozi de la Cotroceni.

”3. La articolul 5, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu următorul cuprins:

(21) Încadrarea, eliberarea/destituirea din funcţie ori desfacerea contractului individual de muncă, precum şi detaşarea în şi din cadrul Administraţiei prezidenţiale se fac prin ordin al ordonatorului principal de credite, cu respectarea prevederilor alin. (1). Perioada de încadrare în Administraţia prezidenţială se consideră vechime în specialitate dacă atribuţiile sunt conforme cu studiile deţinute sau cu funcţia din care persoana este detaşată”, se mai arată în Ordonanță.

Confruntat cu textul acestei Ordonanțe, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că aceasta va fi picată în Parlament. ”Nu poți să iei astfel de măsuri prin Ordonanță de Urgență. Ce faci, dacă ea pică la votul din Parlament, îi dai afară pe oamenii ăia? Nu este prima dată când acest Guvern greșește din lipsă de experiență și vă promit că această OUG va fi picată în viitorul Parlament”, a spus Liviu Dragnea, la România TV.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.