Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru celebra televiziune Al-Jazeera. Decizia luată de autoritățile israeliene

Al-Jazeera

Israelul va închide biroul postului de televiziune qatarez Al-Jazeera, acuzat de autorităţile israeliene că 'incită' la violenţă, a anunţat Ministerul israelian al Comunicaţiilor, informaţie confirmată şi de respectivul post, transmit agenţiile AFP şi DPA. 

De fapt, Israelul acuză de mulţi ani postul Al-Jazeera de parţialitate în acoperirea mediatică a conflictului palestinian şi că ar alimenta tensiunile legate de locurile sfinte din Ierusalim. Premierul Benjamin Netanyahu a anunţat la sfârşitul lunii iulie că doreşte să expulzeze din Israel redacţia Al-Jazeera.

Vezi și: Fost șef SRI, avertisment pentru România: 'Vom fi sau nu pregătiți? Va trebui să dam un răspuns la problema aceasta'

În anunţul de duminică, Ministerului israelian al Comunicaţiilor precizează că va anula acreditările jurnaliştilor Al-Jazeera şi va sista transmisiunile acestui post în Israel prin cablu şi satelit, urmând de asemenea să-i fie închise birourile redacţiei din Israel. 

Al-Jazeera a confirmat pe Twitter că redacţia sa din Israel va fi închisă, precizând în plus că această decizie a autorităţilor israeliene va afecta difuzarea emisiunilor postului în limbile arabă şi engleză. 

Postul Al-Jazeera a fost deja interzis în mai multe ţări, precum Egipt, Siria, Irak, EAU şi Arabia Saudită, şi a fost adesea acuzat că este portavocea grupărilor islamiste, acuzaţii negate de postul qatarez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.