Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură pentru Donald Trump: Ce îl obligă judecătorii să facă

foxnews.com
trump

Un tribunal din New York a cerut să se facă publică lista vizitatorilor primiţi de preşedintele Donald Trump la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, din Florida, conform unei decizii publicate luni, transmite Agerpres, care citează AFP.

De la învestirea sa în funcţie, în ianuarie, Trump s-a deplasat de şapte ori, între februarie şi mai, la luxoasa sa proprietate din Palm Beach, căreia îi spune de altfel "Casa Albă de iarnă".

Vezi şi: Donald Trump, avertisment despre scutul de la Deveselu: Nu se ştiu consecinţele asupra populaţiei

Fluxul constant de vizitatori a ridicat probleme de transparenţă, determinând organizaţia Citizens for Responsability and Ethics, din Washington (CREW), să sesizeze justiţia. În răspuns, un tribunal din New York i-a solicitat Serviciului Secret, însărcinat cu protecţia preşedintelui SUA şi a anturajului său, să facă publică lista vizitatorilor lui Trump înainte de 8 septembrie. 

"Publicul merită să ştie cine se întâlneşte cu preşedintele şi (cine sunt) oamenii care lucrează pentru el", a declarat directorul CREW, Noah Bookbinder. 

Donald Trump este proprietar la Mar-a-Lago, dar clubul privat este frecventat de numeroşi membri şi invitaţi care plătesc taxele de înscriere în societatea deţinută de actualul preşedinte al SUA.

Vezi şi: DNA face precizări esenţiale în ziua începerii controlului Inspecţiei Judiciare

Organizaţia a contestat în justiţie şi decizia Casei Albe de a nu mai face public registrul vizitatorilor şi intenţionează să procedeze la fel şi în legătură cu clubul de golf Bedminster, unde Trump este de asemenea proprietar şi unde se duce în mod regulat în weekend. 

CREW a mai indicat pentru AFP că va analiza cu atenţie listele care vor fi publicate, întrucât tribunalul s-a limitat să menţioneze "lista vizitatorilor preşedintelui", fără a defini clar ce trebuie să cuprindă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.